NOGOMETNI PRVOLIGAŠ MIJENJA VLASNIKA?

EKSKLUZIVNO Izbačen je iz turskog nogometa, a sada u Pulu stigao s ponudom za kupnju Istre?

0
Faruk Koca (foto: FC Ankaragücü)
Faruk Koca (foto: FC Ankaragücü)

Kontroverzni turski sportski djelatnik, biznismen i političar Faruk Koca, koji se već neko vrijeme spominje kao zainteresirani kupac istarskog prvoligaša, stigao je u Pulu. Nekadašnji predsjednik turskog drugoligaša Ankaragücüja očito je ozbiljno zagrizao za vlasništvo nad Istrom 1961, koja je sada u većinskom vlasništvu baskijske grupacije Baskonia-Alaves. U pratnji svojih suradnika iz Turske, talijanskog posrednika te poznatog pulskog skauta Mladena Giachina-Rakića viđen je tijekom ponedjeljka u šetnji Pulom, gdje se na istarskom poluotoku očito želi iz prve ruke upoznati s čime njegova nova potencijalna investicija raspolaže.

 

Faruk Koca postao je poznat u svjetskim nogometnim krugovima potkraj prošle godine kada je, nezadovoljan dijeljenjem pravde na utakmici njegovog kluba s Rizesporom, fizički napao suca Halila Umuta Melera te ga udarcem srušio na tlo. Zbog tog čina trajno je suspendiran iz turskog nogometa, a Ankaragücü je kažnjen s dva milijuna turskih lira (oko 53 tisuća eura) i odigravanja pet utakmica bez gledatelja. Isto tako, izbačen je iz vodeće turske stranke predsjednika Erdogana, gdje je u dva mandata bio zastupnik u turskom parlamentu. Zbog tog napada se suočava s više optužbi, a ako bude osuđen mogao bi dobiti i 13 godina zatvora.

Čudno u cijeloj priči je to što očito nikome u klubu nije najavio svoj dolazak, jer nitko od odgovornih trenutno ne boravi u Puli. Vlasnik kluba Haritz Kerejeta u Istri je bio tijekom prošlog tjedna, a izvršni direktor Mikel Evolet Lauzurica nakon susreta s Dinamom zaputio se u Vitoriju. Hoće li se iz Zagreba zbor Turaka 'spustiti' predsjednik Branko Devide Vincenti ili će se netko drugi od mjerodavnih tijekom utorka ipak pojaviti u klubu i primiti tursku delegaciju vidjeti će se tijekom dana.

Koliko je interes ozbiljan i konkretan teško je procijeniti, s obzirom na to da je i sam Kerejeta u prošlotjednom razgovoru za naš portal istaknuo da određeno zanimanje za istarskog prvoligaša postoji, no pismenih ponuda koje bi zagolicale interes sadašnjih većinskih vlasnika nema, a i iznos o kojem se razgovaralo nije bio ni približan onome koji želi sadašnji većinski vlasnik. Ono što je sigurno je da Baski klub neće prodati ‘ispod cijene’, s obzirom na brojna ulaganja te novac uložen na sanaciju dugova ‘zeleno-žutih’ u proteklih šest godina.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa