DRUGA LIGA KOŠARKAŠA - ZAPAD

Favoriti nastavili uvjerljivo. Porečani i Labinjani još bez pobjede

0
Momčad Pazina (foto: KK Pazin)
Momčad Pazina (foto: KK Pazin)

Ni drugo kolo ovosezonskog natjecanja u Drugoj košarkaškoj ligi - zapad nije ponudilo iznenađenja te su četiri istarska kluba, koji su i pred početak prvenstva spominjani u kontekstu najviših mjesta na tablici uspješno apsolvirala svoje zadaće. 

Nakon uzbudljive i borbene utakmice pazinski su košarkaši bili uspješniji od Kraljevice zahvaljujući dobroj rezultatskoj zalihi iz prvog poluvremena. U trećoj četvrtini gosti su zaprijetili te taj dio igre dobili s deset koševa prednosti, no kvalitetnija škvadra trenera Damira Ćusa u posljednjem dijelu igre nije dozvolila iznenađenje i bodovi ostaju u Pazinu. Najefikasniji u pazinskim redovima bio je Luka Ćošić, centar na dvojnoj registraciji iz Škrljeva s čak 31 ubačenim košem.

Put Labina su košarkaši Pule 1981 otišli kao apsolutni favoriti utakmice protiv domaćeg Rudara i taj su status uspješno opravdali nakon četrdeset minuta uvjerljive igre. Bijelo-plavi su labinske košarkaše zadržali na samo 54 postignuta koša te na kraju slavili s visokih 32 razlike (54:86), a posao im je olakšala i ozljeda Šumberca u prvoj četvrtini susreta, koji se nakon toga više nije vraćao u igru. Pulski košarkaši gotovo su ravnomjerno rasporedili šuterski učinak, a najviše je koševa ipak postigao Rudarov Krištić ubacivši 17 poena.

 

Stoja se isto tako na svom parketu lako obračunala s ekipom Krka pobijedivši ih s 19 koševa razlike (82:63) Za razliku od Kup utakmice protiv Karlovca protekli tjedan, ‘hobotnice’ sa Stoje u prvenstveni susret protiv Krka ušli su čvrsto i odlučno da upišu nova dva boda, te su početnom serijom od 17:0 nakon prvih nekoliko minuta praktički odlučili pitanje pobjednika. Žute je predvodio Damir Burić s 16 ubačenih poena.

Visoku i uvjerljivu pobjedu zabilježili su i Rovinježi u susretu s porečkom Adriom (100:83), dok je pulska Istra poražena u Karlovcu kod Šanca s 98:65.

Rezultati 2. kola: Pazin - Kraljevica 72:63, Rudar - Pula 1981 54:86, Šanac - Istra 98:65, Rovinj - Adria 100:83, Stoja - Krk 82:63, FSV - Kastav 46:61.

Poredak: Pula 1981, Šanac, Stoja, Rovinj, Pazin 4, Kastav, Istra 3, Adria, Kraljevica, FSV, Krk, Rudar 2.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa