državni inspektorat 'čisti' vodnjanštinu

ZIDALI IZVAN GRAĐEVINSKOG Započelo rušenje na Mandriolu! Evo koliko će objekata 'pasti'

0
Prizor iz Mandriola (Snimio Milivoj Mijošek)
Prizor iz Mandriola (Snimio Milivoj Mijošek)

"S obzirom na to da svi investitori nisu postupili po rješenju građevinskog inspektora, danas se započeo s prisilnim uklanjanjem 16 bespravno izgrađenih građevinama (u tijeku je priprema dokumentacije i za ostale bespravne građevine za koje su rješenja izvršna), putem treće osobe na trošak investitora, odnosno vlasnika", javljaju iz Državnog inspektorata RH.

 

"Rješenjima građevinske inspekcije investitorima se naređuje uklanjanje svih onih objekata koji su izgrađeni bez pravomoćne odnosno izvršne građevinske dozvole i glavnog projekta izrađenog u skladu s prostornim planom. Uklanjanje bespravno izgrađenih građevina od strane Državnog inspektorata obavlja se u skladu s planom i programom rada", podsjećaju.

Inače, građevinska inspekcija Državnog inspektorata je na području Grada Vodnjana u naselju Mandriol, koje je izvan građevinskog područja, donijela 114 rješenja o uklanjanju bespravno sagrađenih građevina.

Do trenutka pisanja ove informacije investitori, odnosno vlasnici sami su postupili po 81 izvršnih rješenja, odnosno sami uklonili građevine, saznajemo.

"Građevinska inspekcija Državnog inspektorata dosljedna je u 'borbi' s bespravnom gradnjom kako na području Umaga i Istre tako i diljem Republike Hrvatske, a sve da bi se prostor Republike Hrvatske očuvao od betonizacije i uzurpacije", kažu iz DIRH-a.

Autor

Marcello Rosanda

Marcello Rosanda

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa