STRELJAŠTVO

Četiri postolja istarskih strijelaca na državnom prvenstvu u Osijeku

0
Buzećani na državnom prvenstvu u Osijeku
Buzećani na državnom prvenstvu u Osijeku

Strijelci buzetskog ‘Augustina Vivode’ postali su prvaci Hrvatske nove natjecateljske discipline na 300 metara velikokalibarskom puškškom s optikom F-OPEN. Buzećani, za koje su nastupili Marinko Krbavčić, Damir Sirotić, Damir Totman i Michele Žužić, su s 386,28 bodova bili uvjerljivi ispred Osijeka i trećeplasirane Koške nedaleko Našica. 

Na nacionalnom natjecanju održanom na streljani Pampas u Osijeku u pojedinačnoj konkurenciji ove discipline postolja se domogao Marinko Krbavčić ostvarivši stopostotni učinak i 100,07 bodova, no zbog manjeg broja strogih centara od konkurencije morao se zadovoljiti brončanom medaljom. S jednim pogotkom manje, četvrto mjesto je pripalo Denisu Jurčiću (Rovinj).

 

Ekipa Rovinja u sastavu Dean Baldaš, Denis Jurčić i Moris Popović, stigla je do trećeg mjesta momčadske konkurencije na 100 metara malokalibarskom puškom s optikom F-TARGET s 262,16 bodova. Buzećanima (Krbavčić Marinko, Totman Damir i Žužić Michele) pripalo je peto mjesto sa četiri pogotka manje od trećeplasiranih Rovinježa. U pojedinačnoj konkurenciji ove discipline Moris Popović (Rovinj) zauzeo je peto mjesto, dok je sedmi bio Michele Žužić. Damir Totman (Augustin Vivoda) zauzeo je četvrto mjesto u disciplini 100 metara serijske poluautomatske puške.

Momčad Rovinja

U disciplini 300 metara velikokalibarske puške s optikom F-CLASS buzetskom ‘Augustinu Vivodi’ (Vlado Fabijančić, Damir Sirotić, Damir Totman i Michele Žužić) pripalo je treće mjesto momčadskog poretka s 372,24 boda, dok su u pojedinačnoj konkurenciji Dean Baldaš i Denis Jurčić iz Rovinja zauzeli peto, odnosno šesto mjesto.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa