BORBA PROTIV RAKA DOJKE

Mjesec ružičaste vrpce u Poreču: Predavanja, konzultacije s liječnicima i duge akcije

0

Listopad, Mjesec borbe protiv raka dojke, podsjeća na važnost solidarnosti i brige za one koji se bore s ovom bolešću. Grad Poreč, sa svojom dugom tradicijom skrbi o zdravlju svojih građana, i ove godine pridružuje globalnim naporima podizanja svijesti o ovoj bolesti, organizirajući niz događanja koja će okupiti medicinske stručnjake, pacijentice i sve građane.

Cilj ovih aktivnosti nije samo pružiti informaciju, već i dati podršku svima koji su pogođeni, bilo izravno ili neizravno, rakom dojke.

 

Program počinje 3. listopada u 11 sati u gradskoj vijećnici s individualnim razgovorima koje će voditi prof. doktorica Vesna Bijelić Radišić, voditeljica Centra za dojke i Odjela za senologiju u Hospital Wuppertal u Njemačkoj, te sveučilišni profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Grazu u Austriji, kao i sveučilišni profesor na Sveučilištu Witten/Hredeecke u Njemačkoj. Odmah zatim, od 12 sati Bijelić Radišić održat će stručno predavanje za djelatnike zdravstvenog sustava, nudeći im smjernice i savjete kako da u svom svakodnevnom radu pruže najbolju moguću podršku pacijenticama.

Bitka s rakom dojke nije samo medicinska, već i duboko emocionalna te uz pacijenta utječe i na cijele obitelji. Stoga će 15. listopada u 16.30 sati u gradskoj vijećnici psihijatar Tomislav Peharda održati predavanje i raspravu na temu „Kako prihvatiti sebe nakon promjena koje donosi rak dojke? Kako okolina može pomoći oboljelima od raka dojke?"

Kako bi se podigla svijest među mlađim generacijama, 21. listopada dr. Daniela Beaković održat će javnozdravstvena predavanja za učenike TUŠ Antona Štifanića.

Program završava 26. listopada kod zgrade suda, kada će, s početkom u 16 sati, biti organizirano hodanje pod nazivom „Pješačenjem do zdravlja“. Uz suradnju sa Sportskom zajednicom Grada Poreča, građani su pozvani da se pridruže ovoj šetnji i nordijskom hodanju, koja simbolizira put prema zdravijem i svjesnijem životu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa