POTREBNA JE TEMELJITA OBNOVA

Bunarina je privremeno zatvorena. Kultno pulsko okupljalište dobit će novo ruho

0
Popularna Bunarina (Snimio: M. Mijošek)
Popularna Bunarina (Snimio: M. Mijošek)

Kultna pulska Bunarina dobit će novo ruho nakon što je u nedjelju privremeno zatvorena. Već početkom idućeg tjedna, ekskluzivno doznajemo, priprema se demontaža onoga što će se morati mijenjati, a toga će, prema našim saznanjima, biti podosta. Naime, u Jedriličarskom klubu (JK) Uljanik, čija je tvrtka J. K. U. Pula ugostiteljski objekt na Bunarini dobila u koncesiju koncem prošle godine, otkrivaju nam da je stanje zahtjevno jer je potrebna temeljita obnova.

„Plan je ozbiljno sanirati ne samo terase, već i sam glavni objekt koji je praktički bez temelja, a većina drvenih zidova je u izuzetno lošem stanju. Trenutno finaliziramo izvedbene projekte te razgovaramo s izvođačima kako bi prvi radovi demontaže opreme i svega onoga što je vrijedno zadržati počeli što prije. Svjesni smo ozbiljnosti i preuzete odgovornosti s obzirom da je za očekivati i puno više problema nakon što se otkriju trule metalne grede ispod terasa te drvene grede ispod samog objekta“, kažu.

 

Namjerno ekipu iz JK-a Uljanik ne spominjemo poimence. Naime, svatko od njih je imao svoj zadatak u ovoj lijepoj pulskoj priči i svi su ga objeručke prigrlili te je velika većina njih volonterski odradila lavovski dio posla da bi uopće Bunarina bila otvorena koncem ožujka ove godine.

„Volonteri jedriličarskog  kluba - sve osobe  redovito zaposlene na drugim radnim mjestima kao ekonomisti, inženjeri, pravnici , poduzetnici, obrtnici… - u ovoj su prvoj  godini bili zaduženi za vođenje vrlo zahtjevnog  poslovanja: od priprema dokumentacije i potrebnih dozvola, odabira personala i reguliranja radnih odnosa, organizacije nabave i pravovremene dostave, operativnog vođenja restorana te tehničke podrške i održavanja starog i zapuštenog objekta. Posebno smo ponosni što su naša djeca u školi jedrenja, instruktori i treneri imali svaki dan topli obrok jer je cijeli ovaj projekt i pokrenut radi podrške radu Jedriličarskog kluba“, ističu.

Sezonu su uspjeli odraditi na zadovoljavajućoj razini. Oni kažu: sukladno planu i očekivanjima. Čak su organizirali i nekoliko događanja. I sada kreću u novu štoriju. Ta nova štorija naravno ne podrazumijeva mijenjanje onoga zbog čega Bunarina u memoriji Puležana ima gotovo pa status božanstva. Drugim riječima, žele zadržati onaj štih koji ju je godinama krasio, a to je da bude okupljalište građana svih generacija.

„Konačni cilj je zadržati šarm i atmosferu Bunarine. Štoviše, sam bar želimo pretvoriti u pravi svojevrsni jedriličarki pub. Ali nosive konstrukcije i instalacije , krov te sanitarni čvorovi u samom objektu naprosto su nužnost koju moramo realizirati“, pojašnjavaju.

Iz današnje perspektive žao im je samo jedne stvari - što zbog svih članova JK-a i prijatelja kluba, kao i ljudi koji su obilježili povijest Bunarine, nisu napravili završnu feštu. Ali bit će prilike i za to kad Bunarina opet bude ona stara ljepotica u novoj obleki.

Autor

Bojan Žižović

Bojan Žižović

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa