PRIJAVIO SLUČAJ

Igrača Banjola ponižavali u slovenskom klubu: 'Ostavili su me bez hrane i stana'

0
Vice Miljanić u dresu Rogaške
Vice Miljanić u dresu Rogaške

Posljednjih dana hrvatskim medijskim prostorom proširila se vijest kako je zbog grubih kršenja ugovora i neispunjavanja financijskih obveza, istarski nogometaš Vice Miljanić prijavio Arbitražnoj komisiji međunarodne nogometne organizacije FIFE svoj sada već bivši klub Rogašku. Prošloga tjedna stigao je pravorijek u kojem je Arbitražna komisija odlučila u korist nogometaša i klubu naložila novčanu kaznu u iznosu nešto većem od dvadeset tisuća eura. Sedam mjeseci čekao je na pravdu i ona je napokon stigla. Nogometaš koji je svoje prve nogometne korake naučio u Istri 1961, gdje je dogurao i do seniorske momčadi, trenutno nastupa za Banjole, a svoj je put nakon 'zeleno-žutih' nastavio u Rudešu, slovenskim Brdima pa na posudbi u porečkom Jadranu da bi u Rogašku stigao nakon po jednu sezonu provedenu u Ptuju, Interu iz Zaprešića i austrijskom drugoligašu FAC-u.

- Bio sam uporan i unatoč brojnim prijetnjama odlučio sam svoju situaciju istjerati do kraja. Nisam htio odustati, već se boriti za sebe, pokazati svima kako sam ipak ja u pravu, kaže nam Vice Miljanić u razgovoru za 24 sata.

 

Miljanić je također bio žrtva mobinga i šikaniranja od strane vodstva NK Rogaška, koje je započelo odvojenim tretmanom na treninzima te individualnim trčanjem nogometaša oko igrališta, dok su ostali članovi ekipe neometano izvršavali zadatke glavnog trenera. Diskriminirajući i ponižavajući odnos prenio se i izvan igrališta, pri čemu je vodstvo kluba njemu i njegovim hrvatskim kolegama oduzelo besplatna boravišta i topli obrok koje su dobivali od početka stupanja na snagu ugovora. 

- U klubu je bilo dosta hrvatskih nogometaša, svi su stali uz mene pa su zato imali puno problema. I zbog toga mi je najviše žao. Čim su vidjeli iz kluba da se druže sa mnom izvan terena, ne bi bili pozvani na sljedeću utakmicu. I kad bi netko pio kavu sa mnom odmah bi morao trenirati sa strane. Čim dobijem novac odužit ću im se večerom, rekao je za 24 sata Miljanić.

No, kada će stići novac na njegov račun, to je već posebna priča. Nogometni klub Rogaška je u prošloj sezoni ušla u najviši rang slovenske lige te odmah osvojila Kup Slovenije i na taj način stekla pravo nastupa u europskim nadmetanjima. Uz to, osvojili su i osmo mjesto u prvenstvu, no Nogometni savez Slovenije uskratio im je licencu za prvoligaški nogomet zbog čega su ostali i bez prava nastupa u Europi. Klub iz grada kristala i poznate mineralne vode tako umjesto povijesne sezone, od sada mora nastupati u najnižem rangu. 

No, kako stvari stoje na tome neće stati. Sindikat profesionalnih nogometaša Slovenije kojem je Miljanić prijavio cijeli slučaj pokrenuo je niz postupaka prema klubu pri različitim tijelima na području Republike Slovenije čije se odluke i presude još uvijek očekuju.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa