'taj dio grada bio je nepravedno zapušten'

Kreće realizacija velikog projekta, zatvara se dio ključne prometnice za Pulu i okolicu

0
Ilustracija
Ilustracija

U srijedu 2. listopada u sklopu projekta Aglomeracije Pula Sjever započinju radovi izvedbe sustava sanitarne odvodnje i vodoopskrbe naselja Štinjan i Valdenaga.

"Radovi pred nama još su jedan pokazatelj težnje ove gradske uprave za ravnomjernim razvojem svih pulskih naselja. Svi dijelovi grada trebaju se jednako razvijati, stoga će se u sklopu projekta Pula Sjever obnoviti gotovo 10,5 kilometara mreže u Štinjanu, izuzetno važnom dijelu Pule koji je godinama bio nepravedno zapušten. Nadam se da ćemo nakon završetka projekta Pula Sjever krenuti u realizaciju aglomeracije Pula Centar i time zaokružiti cijelu priču", poručio je gradonačelnik Filip Zoričić.

Naime, izgradnja i proširenje sustava sanitarne odvodnje naselja Štinjan i Valdenaga izvodit će se sukladno građevinskoj dozvoli, a sami radovi uključuju izgradnju više od 10 000 metara kanalizacijskih cjevovoda proširenja sekundarne mreže naselja Štinjan i Valdenaga, a u sklopu navedenih radova izgraditi će se i tri crpne stanice.

 

Osim toga, u sklopu radova na sustavu vodoopskrbe izgradit će se otprilike 4.500 metara novih vodoopskrbnih cjevovoda u naselju Štinjan te 2 200 metara novih vodoopskrbnih cjevovoda u naselju Valdenaga.

Ukupna vrijednost radova na proširenju i rekonstrukciji sustava vodoopskrbe i odvodnje u sklopu projekta Aglomeracija Pula Sjever iznosi 28.741.749 eura bez PDV-a, a radove izvodi slovenska tvrtka Godina.

Osim radova na sustavu sanitarne odvodnje i vodoopskrbe, na dionici od skretanja za Hidrobazu u dužini od otprilike 500 metara u smjeru Pule, temeljem provedene javne nabave izvodit će se i radovi na izvanrednom održavanju županijske ceste, za što je investitor Županijska uprava za ceste Istarske županije, a radove će izvoditi tvrtka Cesta. Vrijednost navedenih radova iznosi 704.000 eura bez PDV-a, od čega Grad Pula sudjeluje s iznosom sufinanciranja od 224.000 eura, a u investiciju će se uključiti i društva Plinara i Elektroistra Pula – HEP ODS.

U planu je i nastavak radova na preostalih 500 metara dionice u smjeru Pule do raskrižja sa Štinjanskom cestom, a radovi bi trebali biti gotovi u travnju 2025. godine, odnosno prije početka turističke sezone.

Zbog radova Fažanska cesta bit će zatvorena od raskrižja sa Štinjanskom cestom pa sve do skretanja za Puntiželu, odnosno raskrižja kod pekare "Vilson". Bit će uvedena privremena regulacija prometa te se mole svi sudionici u prometu za strpljenje.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa