do daljnjega

Puljani će od sada učiti voziti automobile - u zračnoj luci

0
Nina Vojnić Žagar i Darko Starčević
Nina Vojnić Žagar i Darko Starčević

Zračna luka Pula ustupit će dio svog parkirališta za obuku vozača i polaganje vozačkih ispita za sve pulske auto škole.

Tim povodom danas je potpisan i ugovor s Auto klubom Pula-Rovinj.

 

"Kada smo čuli da se zatvara poligon na parkiralištu bivše Uljanikove kasarne i da su brojni građani ostali bez mogućnosti vježbanja te da za polaganje ispita trebaju putovati u Rovinj, ponudili smo pomoć", izjavila je Nina Vojnić Žagar, direktorica Zračne luke Pula.

Napominje i kako ova promjena neće utjecati na svakodnevno korištenje parkirališta za putnike i korisnike usluga Zračne luke Pula, jer će poligon biti izdvojen i jasno označen.

"Gubitkom poligona pulske auto škole su se našle u situaciji da ne mogu s kandidatima uvježbavati praktičnu nastavu i bez mogućnosti polaganja vozačkog ispita. Današnjim potpisivanjem ugovora omogućit će se daljnji rad auto škola i provođenje ispita za polaznike auto škola iz grada Pule i šire okolice. Želim se zahvaliti direktorici Zračne luke Pula na pomoći. S obzirom na ozbiljnost situacije, a kako je ovo privremeno rješenje, nastavit će se s Gradom Pulom, Istarskom županijom i ostalim dionicima pronaći trajno rješenje, a sve u interesu naših sugrađana", izjavio je Darko Starčević, Predsjednik AK Pula-Rovinj.

U tijeku je obilježavanje poligona sa svim potrebnim elementima za osposobljavanje kandidata za vozače, te će nakon toga poligon biti u funkciji za auto škole.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa