novo izdanje TechTalks serije

U pulskom Coworkingu uskoro zanimljivo predavanje o blockchainu i webu3

0
Foto: Milivoj Mijošek
Foto: Milivoj Mijošek

Jesmo li od blockchaina jednostavno previše očekivali? Doba početnog uzbuđenja i velikih planova je prošlo. Je li nas web3 razočarao, ili je revolucija i dalje moguća? Koliko je blockchain značajan danas i što nam nosi u budućnosti?

Dana 10. listopada u 18 sati u Coworkingu u Puli održava se novo izdanje TechTalks serije, koju vodi poduzetnica i konzultantica Ida Pandur

Nikola Tanković kaže da je blockchain tehnologija koju vrijedi učiti i razumjeti, ali i poznavati njene loše strane. Ivan Piton pokrenuo je startup u području decentraliziranih financija i kaže da web3 itekako ima budućnost. Domagoj Ostović je od blockchaina uglavnom - odustao. Stefano Filimonović se kroz pet godina community managementa uvjerio da muvinga u web3 itekako ima.

 

"Neprofitna udruga ICT Istra priređuje TechTalks u suradnji s Istarskom razvojnom agencijom. Plus Hosting je zlatni sponzor. Očekuju vas majice i drugi pokloni, stoga ne propustite stati kod njihovog štanda. Vinistra osigurava odlična domaća vina. Consonna, B2B Intersales i Sprend su koncipirali program događanja te brinu o logistici i komunikacijama", ističu organizatori.

Radionica je besplatna i dostupna svim zainteresiranim malim i srednjim poduzetnicima i ostalim polaznicima.

Zbog ograničenog broja polaznika prijavu treba izvršiti na linku.

O sudionicima

Ida Pandur, poduzetnica i konzultantica. Iz web2 prešla u web3. Blockchainom se intenzivno bavila u NEAR Balkan Hubu kao direktorica regije. Njenu tehnološko-kreativnu agenciju ENTG i tim je 2018. akvizirao EY, nakon čega radi i u toj globalnoj konzultantskoj kući. Novi poslovni pothvati očekuju je u Dubaiju.

Domagoj Ostović, osnivač tvrtke Lloyds digital i međunarodne konferencije Digital Labin. Kreativac i tech entuzijast, Bjelovarčanin i Istrijan, labinski zet, čovjek goleme energije, pozitivac bez dlake na jeziku. Web3? Jedna od rijetkih stvari za koju gubi entuzijazam.

Ivan Piton, znalac tehničke pozadine decentraliziranih financija s velikim iskustvom u tom području. S bitcoinom je krenuo davne 2013-te i radio na raznim pozicijama u web3 industriji. Suosnivač blockchain startupa Klaster. Angažiran u vodstvu Udruge za blockchain i kriptovalute (UBIK). Po zanimanju inženjer. Studirao u SAD-u.

Nikola Tanković, omiljeni sveučilišni profesor, talentirani programer, docent na Fakultetu informatike u Puli. Znaju ga i akademska i poslovna zajednica. Pred nekoliko godina je u studijski program uveo kolegij Blockchain aplikacije. U nastavi koristi Ethereumov ekosustav. Kao programer, rado se prihvati projekata umjetne inteligencije i data science-a.

Stefano Filimonović, web3 community manager, trenutno vodi društvene mreže za Whale (izgrađen na TON blockchainu). Prethodno radio u startupovima poput BAM Ticketing, Cere Network, Fuel, Messari. Diplomirao je međunarodno poslovanje na RIT-u i od tada je dio web3 svijeta.

Program

17.50 – 18.00   Okupljanje sudionika i gostiju

18.00 – 18.10   Pozdravi domaćina i partnera

18.10 – 18.45   Ida Pandur: Uvod u blockchain i kriptovalute - poslovna i osobna perspektiva

18.45 – 19.45   Panel rasprava: Je li web3 stvarno budućnost interneta i poslovanja? Sudjeluju: Ivan Piton, Domagoj Ostović, Nikola Tanković, Stefano Filimonović. Moderira: Ida Pandur

19.45 – 22.00   Zakuska i druženje

Za sve dodatne informacije obratiti se Jeleni Nikolić Ražem putem e-maila jelena.nikolic@ida.hr ili na broj telefona +385 52 381 900.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa