prva u hrvatskoj

Pulska bolnica dobila važan certifikat kvalitete zdravstvene skrbi

0
Opća bolnica Pula (Foto: Istarski.hr)
Opća bolnica Pula (Foto: Istarski.hr)

Opća bolnica Pula ove je godine dobila certifikat ISO 7101:2023 (Upravljanje organizacijom zdravstvene zaštite – Sustavi upravljanja kvalitetom u zdravstvenim organizacijama – Zahtjevi) te time postala prva zdravstvena ustanova u Hrvatskoj koja ima ovu potvrdu kvalitete, objavio je novoimenovani ravnatelj pulske bolnice dr. Andrej Angelini.

Norma ISO 7101:2023, objavljena u listopadu 2023. prva je međunarodna norma posebno osmišljena za upravljanje kvalitetom zdravstvene skrbi. Ova norma fokusirana je na zdravstvene ustanove te donosi potpuno objedinjeni, ali i novi pristup kvaliteti u zdravstvu gdje je pacijent, njegova sigurnost i dobrobit u centru pažnje i brige.

 

Svrha i smisao norme je stvoriti kulturu kvalitete, počevši od snažne uprave, na slijedeće načine: prihvatiti sustav zdravstvene zaštite koji se temelji na skrbi usmjerenoj na ljude, poštovanju, suosjećanju, suradnji, jednakosti i dostojanstvu; identificirati, riješiti i upravljati rizicima; osigurati sigurnost i dobrobit pacijenata i zaposlenika; kontrolirati pružanje usluga putem dokumentiranih procesa i dokumentiranih informacija; pratiti i ocjenjivati kliničko i ne kliničko djelovanje; stalno poboljšavati svoje procese i rezultate.

Osim toga, 20. kolovoza ugledna svjetska akreditacijska organizacija AACI (American Accreditation Commission International) obnovila je Općoj bolnici Pula akreditaciju kliničke izvrsnosti te certifikate ISO 9001:2015 - „Certified quality management system ISO 9001“ i EN 15224:2016 – „International accreditation Quality & patient safety“.

AACI certifikati jamče da su svi procesi, od prijema u ustanovu do kraja liječenja, usklađeni s globalnim medicinskim standardima sigurnosti i kvalitete.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa