ODBOJKAŠI ROVINJA SPREMAJU SE ZA SUPERLIGU

Naglasak u novoj sezoni biti će na domaćim snagama

0
Aleksandar Gavrilov (foto: Milivoj Mijošek)
Aleksandar Gavrilov (foto: Milivoj Mijošek)

Međunarodnim turnirom kojeg su ovog vikenda sami organizirali povodom Dana grada, odbojkaši Rovinja privode kraju svoje pripreme uoči nove sezone odbojkaške Superlige. Domaćini su slavili na turniru, na kojem su sudjelovale tri momčadi iz najjačeg ranga natjecanja u sloveniji i Hrvatskoj te s te strane pozitivna je atmosfera u redovima ‘crveno-bijelih’ iz Gimnasiuma. 

- Da, bila je stvarno jaka konkurencija. Momčad iz Slovenije je jako konkurentna i pokazala se kao kvalitetan protivnik. Mogu biti vrlo zadovoljan prikazanom igrom, iako je bilo i mnogo stvari koje još trebamo popraviti. Sve u svemu, bila nam je ovo dobra uvertira pred slijedeći vikenda kada nam dolazi Centrometal. S pripremamam smo krenuli početkom rujna i treniramo gotovo svaki dan tako da vjerujem da ćemo prvenstvo dočekati spremni, rekao je trener odbojkaša Rovinja Aleksandar Gavrilov uoči početka natjecanja u novoj sezoni. 

 

Nakon što su prošlu sezonu završili na sedmom mjestu, od dvanaest momčadi, te im je play-off izmaknuo za jedno mjesto, ova će sezona barem na njezinom početku biti mnogo izazovnija, jer ždrijeb nije mazio Rovinježe na ulasku u novu sezonu Superlige. Nakon što budu domaćini Centrometalu, prošlogodišnjoj četvrtoj momčadi lige, idu u goste višestrukom državnom prvaku Mladosti. 

- Imamo prva dva kola jake utakmice, ali što je tu je. Iskreno, liga će biti vrlo jaka. Mnogi klubovi su povećali svoje budžete i značajno se pojačali. Tako da će nama ostanak u ligi biti primarni cilj. Sve preko toga smatram da bi bio vrlo veliki uspjeh, pogotovo ako uđemo među prvih šest i osiguramo play-off. Mi si, za razliku od mnogih ekipa ne možemo priuštiti i po šest stranih igrača, koliko neki imaju. Možemo dovesti samo dva. Igramo samo s našim igračima i potruditi ćemo se da s tim kadrom postignemo što bolji plasman, dodaje Gavrilov. 

Tijekom ljetne stanke klub je napustio tehničar Marko Ličina, koji je preselio u redove Rijeke, dok je rovinjsku momčad pojačao Nikola Kisić iz Spartaka Subotice. Naglasak će stoga biti više na domaće snage za koje je njihov trener uvjeren da mogu dobro odgovoriti superligaškim izazovima.

- Momčad nije lošija nego lani, iako ćemo neke izmjene u samoj ekipi morati napraviti. Prošle godine je Aleksandar Fatorić igrao na prijemu, a sada igra na korekciji, dok će prijem igrati novopridošli Kisić. Mislim da smo u tom segmentu igre jako dobri. Toni Šetić će sada dobiti više prilike na poziciji dizača i vjerujem da će to dobro odraditi jer se jako trudi i radi, kaže Gavrilov.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa