MA KAKVI PROFESIONALCI!

HLADAN KAO ŠPRICER Ovo malo kome u sportu pođe za rukom: 'Bilo je to mojih pet minuti'

0
Marko Levak: Boće da pustin, ja san zgubljen čovik (Foto: Facebook)
Marko Levak: Boće da pustin, ja san zgubljen čovik (Foto: Facebook)

Nesvakidašnji potez Marka Levaka, boćara Ročkog Polja, u susretu Druge lige zapad s vinodolskim Zagonom. Sve tri discipline koje je igrao – dva para i precizno izbijanje - odlučio je zadnjim potezom. Dvaput je pogodio zadnjeg bulina i jednom uvaljao posljednju boću. Ta potonja bila je odlučujuća za utakmicu: njome je junak dana donio pobjedu svome Ročkom polju (14:10). 

Alkarskim rječnikom: boćar Marko triput u sridu! Hladan kao špricer.

Drugoligaška karavana nastavila je u međuvremenu dalje, ali sportska nepravda bila bi ne podcrtati ovaj podvig.

„Ča da ti rečen? Bilo je sva tri puta: ili sad ili nikad. Niman posebne tehnike u takvoj situaciji. Znan da moran pogoditi i s ton namjeron san poša. Fala Bogu, desilo se. To je bilo mojih pet minuti i gotovo. Bija je to moj dan… Ne znan, nisan navadan uvako sam sebe dizati, magari su i gosti rekli da san hi uništi“, kaže Marko, koji inače živi u Levaki na Pazinštini.

 

Ovo se ipak rijetko događa?

„More se desiti, ma u super ligi, kadi su profesionalci, ali opet, biš ti reka, jako ritko. A za jenega amatera, to je doživljaj samo takov. Euforija je bila nakon prvega bulina, a nakon one boće za ukupnu pobjedu, euforija samo takova…

Marko je, znamo ga, strastveni boćar. O burelama bi pričao unedogled. Susrest ćete ga na brojnim utakmica, prati sve diljem Poluotoka.

„Boće su moja strast, da se kapimo. Prova san dosta sportova, ali u ovon san zusta trideset lit. To je uno ča mi je najviše srcu priraslo. To da pustim, ja san kao zgubljen čovik“, iskren je naš sugovornik.

Autor

Igor Radić

Igor Radić

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa