ODAKLE DOLAZIMO I KUDA STREMIMO

Festival mladog teatra okupio dvjestotinjak sudionika

0

Koncertom „Dva klarineta“ u izvedbi višestruko nagrađivanih mladih glazbenika Smarande Ciuf i Tamasa Hathazija 28. rujna u kampu Mon Perin uspješno je završen bogat program 7. Festivala mladog teatra koji je tijekom proteklog tjedna održan u Balama. Ovogodišnje međunarodno umjetničko-znanstveno događanje još jednom je ispunilo cilj da promovira i podržava mlade umjetnike i potrebu da kroz edukativne radionice stječu, nadograđuju i usavršavaju znanja i vještine.

 

U Balama, koje su ujedno i nastavna baza studentima i profesorima Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, okupilo se stotinjak  studenata i profesora sa sveučilišta u Hrvatskoj i inozemstvu te gotovo još toliko polaznika iz Istre, a među njima najviše mještana svih generacija. Tema „Korijeni“ obilježila je ovogodišnji festival, koji je održan u organizaciji Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Sveučilišta u Splitu, Općine Bale i tvrtke Mon Perin.

U brojnim zanimljivim radionicama iz područja kazališne i vizualnih umjetnosti, psihologije, kreativnih terapija, te razvoja prehrambenih i kozmetičkih proizvoda sudjelovalo je više od 160 sudionika djece, studenata, profesora i osoba treće životne dobi.

„Baveći se temom 'Korijeni' promišljali smo odakle dolazimo i kuda stremimo, a kultura i umjetnost su uvijek tu kao naši čvrsti orijentiri“, kazao je Robert Raponja, mentor Festivala mladog teatra.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa