MARIO RATKAJEC, KAPETAN RUKOMETAŠA RUDARA

Ne bježimo od toga da želimo ući u viši rang. Momčad ima jasno zacrtan cilj

0
Mario Ratkajec (foto: RK Rudar Labin)
Mario Ratkajec (foto: RK Rudar Labin)

Za manje od mjesec dana počinje natjecanje u Drugoj HMRL Zapad. Rukometaši Rudara iz Labina u prvom kolu dočekuju Poreč 2 pred svojom publikom, a pripreme su u punom jeku.

Naravno, poslovne obaveze otežavaju proces treninga, ali ništa to nije niti neočekivano niti novo. Svoja razmišljanja uoči početka sezone za klupsku je web stranicu podijelio kapetan Mario Ratkajec.

- Sigurno da nije lako, vjerojatno svaki igrač u kadru trenutno obavlja nekakve privatne ili poslovne obaveze, što otežava posao našem treneru i igračima, ali brzo je kraj ljetne sezone pa bi se kockice mogle posložiti. Ne brinem, ponašamo se i treniramo ozbiljno, kaže Ratkajec.

 

Liga je nepoznanica, teško je reći tko će se boriti za sam vrh, a u tom segmentu je Ratkajec vrlo jasan:

- Svih treba respektirati, ali ne mogu reći da previše znam druge kadrove. Možda je i bolje nekad znati što manje (haha). Šalu na stranu, treba gledati sebe i našu igru, ići iz utakmice u utakmicu i pružati maksimum, pa što bude…

Jedna od najvećih vrlina labinske momčadi je jasna ambicija koja leži kao ‘nazivnik’ svih aktivnosti:

- Jasno, ne bježimo od toga da želimo ući u viši rang. Momčadi je na prvom treningu zacrtan cilj, dečki su ga prihvatili pa sada idemo da ga ostvarimo.

Za kraj, upitali smo kapetana kako se on osobno osjeća kroz ove pripreme: ‘Malo su teške noge od priprema i poslovnih obaveza, odnosno kombiniranja svega toga, ali do prvenstva ću sigurno biti ‘okej’. Jedva čekam da počnemo, istaknuo je Mario Ratkajec za klupsku web stranicu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa