VELIKO PRIZNANJE HRVATSKOG OLIMPIJSKOG ODBORA

Mladim pulskim košarkašima nagrada 'Dražen Petrović'

0
Foto: Marin Sušić / HKS
Foto: Marin Sušić / HKS

Pulski košarkaši Roko Cetina i Vito Mlatac, sa svojim suigračima iz reprezentacije Jurajem Brkićem i Nikom Bandovom dobitnici su nagrade „Dražen Petrović“ Hrvatskog olimpijskog odbora u kategoriji „Najuspješnija muška ekipa mlađih dobnih kategorija“.

 

Mladi hrvatski košarkaši su u rujnu 2023. godine pobijedili u finalu 3×3 U17 Europskog prvenstva španjolsku reprezentaciju s 21:19 osvetivši se za (jedini) poraz u skupini, osvojili zlatne medalje i popeli se na vrh Europe. Time je reprezentacija stekla i direktan plasman na 3×3 U18 Svjetsko prvenstvo na kojem se nedavno uspjela plasirati u četvrtfinale i u konačnici osvojila sedmo mjesto.

Nagrada „Dražen Petrović” dodjeljuje se darovitim mladim sportašima i ekipama u muškoj i ženskoj konkurenciji za izvanredne sportske rezultate i sportski razvoj, a kako su naši reprezentativci svoj veliki uspjeh ostvarili nakon prošlogodišnje dodjele, tako su nagradu za najuspješniju ekipu mlađih dobnih kategorija u Hrvatskoj primili danas na svečanoj dodjeli Nagrade u hotelu Sheraton u Zagrebu.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa