iz budimpešte u istru s četiri zlata i broncom

Župan Miletić primio svjetske prvake. Ovo su mladi majstori kickboxinga

0

Istarski župan Boris Miletić priredio je prijem za uspješne istarske kickboksače koji su na Svjetskom kickboxing prvenstvu za djecu, kadete i juniore, u organizaciji WAKO federacije, osvojili četiri zlatne i brončanu medalju. Prisustvovali su i pročelnik Upravnog odjela župana Ivan Glušac, predsjednik Kickboxing saveza Istarske županije i trener KBK Buja Dragan Ljuboja, trener KBK Planet Sport Edi Višković i trener KBK Minotaur Denis Matejčić.

Miletić je čestitao mladim istarskim borcima i njihovim trenerima na izvanrednim rezultatima na svjetskoj razini koji služe na ponos cijeloj Istri te predstavljaju važnu motivaciju mladima.

„Kada sportaš osvoji naslov svjetskog prvaka, nakon toliko truda, zalaganja i odricanja, tome se vrijedi pokloniti i to treba posebno cijeniti. Drago mi je da u našoj Istri imamo oko 17 tisuća onih koji se aktivno bave natjecateljskim sportom. U današnje vrijeme puno se toga odvija u virtualnom svijetu i vi ste kao mladi sportaši zapravo primjer vašim vršnjacima kako zdravo živjeti“, poručio je župan Miletić. Istaknuo je da izdvajanja Županije i deset istarskih gradova za sport u razdoblju od 2020. do 2025. iznose preko 71,5 milijuna eura.

Ljuboja se, pak, posebno zahvalio na uspostavi županijskog Fonda za sport koji je znatno poboljšao uvjete i dostupnost obrazovanja za trenere i trenerice.

„Dojmovi s natjecanja se još nisu slegnuli, bili smo emotivni nakon ovakvih rezultata. Sinergija je krenula iz Saveza u posljednjih pet, šest godina, kada smo podignuli rad od onih najmlađijh, početnika, pa sada imamo oko dvije tisuće registriranih sportaša, rekreativaca u našim klubovima. Ove godine smo i po prvi put uspjeli organizirati i županijsko prvenstvo u ringovim disciplinama na što smo posebno ponosni“, kazao je Ljuboja.

Pročelnik Glušac je istaknuo važnost ovakvih svjetskih uspjeha koji su ujedno motivacija novim članovima na bavljenje kickboxingom i prakticiranje sportskog načina života.

„Sljedeće godine Istra postaje Europskom regijom sporta, pri čemu ćemo se truditi uključiti sve sportove i što širi krug sportaša i samih klubova, te napraviti dodatnu promociju sporta u Istri. Želja nam je dodatno potaknuti djecu da se nastave baviti sportom i nakon što krenu u srednju školu jer tada se najčešće dogodi da odustanu“, poručio je Glušac.

Hrvatska reprezentacija na Svjetskom kickboxing prvenstvu za djecu, kadete i juniore, koje se održalo krajem prošlog mjeseca u Budimpešti, ukupno je osvojila deset zlata, pet srebra i 17 bronci. Pritom je dva zlata osvojio dvostruki juniorski prvak Ivano Čelić (KBK Planet Sport Pula). Dva zlata pripala su Ryanu Aličajiću (Dragon Kickboxing & Fitness Gym Buje), a bronca Greti Marečić (Minotaur Pazin).

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa