10. Nagrada Gambetića u autocrossu

Alberto Ferro i Rajan Gašparini 'dojurili' do postolja

0
Rajan Gašparini i Ferdinand Pađen (foto: Milivoj Mijošek)
Rajan Gašparini i Ferdinand Pađen (foto: Milivoj Mijošek)

Nakon samo četiri utrke, od kojih su tri održane na autocross stazi u Gambetićima, nedaleko Višnjana, završeno je ovogodišnje Prvenstvo Hrvatske u autocrossu. Jubilarna ‘10. Nagrada Gambetića 2024.’ koja se bodovala za državna prvenstva Hrvatske i Slovenije, kao i ove godine uvedenog „Croatian autocross Trophy“ - Otvorenog prvenstva Hrvatske, priredili su Auto karting i off road klub „Skok racing 1993“ iz Gambetića i suorganizator Autoklub „Poreč Motorsport“, a natjecalo se 45 automobilista iz Slovenije i Hrvatske.

 

Kao i proteklih sezona pred malobrojnim hrvatskim vozačima potpunu dominaciju u ovoj dosciplini iskazali su slovenski automobilisti. U konkurenciji Divizije 1A u kojoj je natječu autocross automobili zapremnine do 1,6 kubika na drugo mjesto pobjedničkog postolja popeo se Alberto Ferro iz domaćeg Skok Racinga 1993. Ferro nastupa u fiat puntu, a u finalnoj vožnji imao je vrijeme 4:42.981, što je za 4,664 sekunde bilo lošije od pobjednika Žige Kraševca u volkswagen polu.

U diviziji 1 + 1B do postolja je stigao i višnjanac Rajan Gašparini (Skok Racing 1993) u bmw-u 320 s trećim rezultatom natjecanja od 5:21.370, dok je četvrti rezultat u ovoj konkurenciji imao njegov klupski kolega Ferdinand Pađen u audiju 100 quattro i zaostatkom za Gašparinijem od 3,575 sekundi. Gašparini u diviziji 1B nema konkurencije i vozi utrku kako bi osvojio vrijedne bodove za svoj klub, dok je Pađen sezonu završio iza Svena Katića (Ozalj) koji nije uspio završiti utrku u Gambetićima.

Loris Krbavac (Buzet Autosport) u konkurenciji Divizije 3 atraktivnih buggy vozila utrku je završio na osmom mjestu, kao jedini hrvatski predstavnik u jakoj slovenskoj konkurenciji.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa