dočekali ih načelnici kirac i ravnić

Svečani prijem za prvašiće održan i u Medulinu

0

U Osnovnoj školi dr. Mate Demarina održan je svečani prijem učenika koji počinju pohađati matičnu školu Medulin te područne škole Banjole, Ližnjan i Šišan.

Ovom prilikom je u osnovnoj školi u Medulinu upriličen prigodan program prijema prvašića kojima su uručeni poklon paketi Općine Medulin. Svaki prvašić je dobio jednu polo majicu i jednu sportsku majicu s torbom za opremu za tjelesnu i zdravstvenu kulturu, koja je bila puna grickalica i slatkiša.

Učenicima i roditeljima/skrbnicima su se obratili ravnatelj osnovne škole dr. Mate Demarina Jakov Batinović te načelnici Općine Medulin i Općine Ližnjan, obzirom da škola obuhvaća matičnu i područne škole koje se nalaze na području obje općine.

 

Ravnatelj škole Jakov Batinović zaželio je djeci dobar početak školske godine i puno uspjeha u školskoj godini.

Načelnik Općine Medulin Ivan Kirac je zaželio svim prvašićima sretan, uspješan i hrabar početak uz želju za stjecanjem i njegovanjem novih prijateljstava. Zaželio je učenicima stjecanje novih znanja i vještina te druženja i igre sa školarcima.

Učenicima je u svom obraćanju načelnik Općine Ližnjan Marko Ravnić također zaželio sretan početak te zamolio prvašiće da se prema učiteljima odnose onako kako su se nekad odnosile starije generacije prema učiteljima, odnosno s puno poštovanja i razumijevanja.

Od danas 9. rujna Općina Medulin kreće s pilot projektom za provedbu edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od 1. do 4. razreda osnovne škole, za koji je Općina Medulin potpisala ugovor sa Ministarstvom demografije i useljeništva o dodjeli sredstava. Dodijeljena financijska sredstva će se koristiti za pokrivanje troškova provedbe aktivnosti za djecu, a sve aktivnosti će biti besplatne za polaznike.

U sklopu projekta djeca uključena u program ustanove Dječji vrtić Medulin imati će priliku pohađati dramske kreativne radionice i glazbene radionice.

Aktivnosti koje će se provoditi za djecu polaznike od 1.- 4. razreda osnovne škole na području općine Medulin su: škola sporta, kreativne radionice učenja engleskog jezika i STEM radionice. Ovaj Projekt provodi se uz financiranje Ministarstva demografije i useljeništva.

Općina Medulin sufinancira nabavku školskog pribora i radnih bilježnica za sve učenike osnovnih i srednjih škola s prebivalištem na području općine Medulin. Sufinancira se produženi boravak za djecu osnovnih škola, a za sve učenike s prebivalištem na području općine Medulin koji pohađaju pulske osnovne škole, Općina Medulin je osigurala besplatan autobusni prijevoz.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa