ISTRA 1961 SUTRA GOSTUJE U KUPU U SLAVONIJI

Antonio Maurić: Ako nam se poklopi, možemo daleko dogurati

0
Antonio Maurić na posljednjem susretu s Dinamom (foto: NK Istra 1961)
Antonio Maurić na posljednjem susretu s Dinamom (foto: NK Istra 1961)

U vikendu reprezentativne pauze nogometaši Istre 1961 pripremali su se za prvi nastup u ovogodišnjem kupu, gdje će sutra od 16.30 gostovati u Donjim Andrijevcima protiv tamošnjeg Tomislava, člana Treće nogometne lige Istok. Iako je protivnik daleko od kvalitete koje posjeduju ‘zeleno-žuti’, kup natjecanje može biti dvosjekli mač i nerijetko se zna dogoditi da momčad iz četvrtog ranga natjecanja namuči, čak i iznenadi HNL momčadi.

- To je sve na jednu utakmicu. Ako nam se poklopi možemo daleko dogurati. Sad nam je prvi protivnik Tomislav, na papiru se čini lakša utakmica, ali to su uvijek neugodni protivnici, pogotovo na njihovom domaćem terenu. I oni će sigurno dati sve od sebe, ne trebamo nikoga podcijeniti, ali svakako želimo otići tamo i pokazati zašto smo favoriti. Dolazimo iz pobjede, imali smo tjedan bez utakmice gdje je dobra atmosfera i odmorili smo se, sad smo spremni za ovaj ritam koji nam slijedi, kaže Antonio Maurić, koji se polako vraća u sastav Istrijana nakon ozljede.

 

Na konferenciji za novinare o protivniku je govorio i istarski trener Paolo Tramezzani.

- Veselim se ovoj utakmici jer je Kup važno natjecanje. Krucijalna utakmica, još jedna borba pred nama i važan test. Nadamo se da ćemo se suprotstaviti ekipi Tomislava na najbolji mogući način, znamo što nam je činiti i znamo na koje poteškoće možemo naići kad se igra ovakav tip utakmica. Ne smatram da će sutra biti lagana utakmica i ne želim ju olako shvatiti. Spremni smo i igrat ćemo naš nogomet, kako i uvijek igramo.

Mislim da je moja ekipa mentalno spremna, ekipa ima kvalitetu, a prije svega što cijenim je srce koje igrači imaju, volju za igranjem, žrtvu, poručio je trener Tramezzani.

Nogometni klub Istra 1961 pustio je u prodaju ulaznice za subotnji prvenstveni susret protiv zagrebačke Lokomotive. Karte se mogu nabaviti online putem platforme Ulaznice.hr ili fizički u Fan Shopu kluba (Prolaz kod kazališta 2), u Tisak Media centrima te na blagajni stadiona dan prije i na dan utakmice (13.09: 17-20, 14.09: 10-18:15h).

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa