STRELJAŠTVO - PH U TRAPU

Zlatni hrvatski olimpijci najbolji na državnom prvenstvu

0
Giovanni Cernogoraz (FOTO: Igor Kralj / PIXSELL)
Giovanni Cernogoraz (FOTO: Igor Kralj / PIXSELL)

Naši olimpijski pobjednici u trapu Josip Glasnović i Giovanni Cernogoraz bili su najbolji na državnom prvenstvu u streljaštvu u gađanju glinenih golubova discipline trap. Glasnoviću je nakon finalne serije pripala zlatna, a Cernogorzu srebrna medalja, dok je do bronce stigao barbanski strijelac Kristijan Kancelar.

 

Kancelar je tijekom kvalifikacijskih nadmetanja postigao svjetski vrijedan rezultat sa 122 pogotka iz 125 pokušaja i imao najbolji rezultat uoči finalnog nadmetanja, no tijekom borbe za medalju zadrhtala je ruka te je na kraju ipak sa 34 pogotka u 40 pokušaja uspio osigurati brončanu medalju. Cernogoraz je u kvalifikacijskim strijeljanjima zabilježio 119 pogotka, što je bio treći rezultat kvalifikacijskog dijela prvenstva. U borbi za zlato novigradski je strijelac  nakon 50 meta imao 45 pogotka, jedan manje od novog prvaka Glasnovića. U momčadskom dijelu strijelci Gusara stigli su do drugog mjesta gdje su, uz Cernogorza sa 119 pogotka, bodove za novigradski kolektiv donijeli Matej Špoljarec (112) i Francesco Ravalico (111). Pobjedu su odnijeli strijelci Gord-a iz Velike Gorice, gdje je svojim odličnim nastupom najviše pridonio Kristijan Kancelar. 

U juniorskoj konkurenciji do državne medalje stigli su također članovi novigradskog Gusara s 328 pogodaka, iza domaćina iz Osijeka 1784. Vodnjanac u novigradskim redovima Antonio Chiavalon je s 114 pogodaka imao drugi rezultat kvalifikacija, iza kasnijeg pobjednika Janoša Karakaša (Osijek 1784), da bi u finalnoj seriji s tek 12 pogodaka u 25 pokušaja imao najlošiji rezultat finalne serije. Do petog mjesta stigao je Carlo Duniš sa 19 pogodaka u finalu iz 30 pokušaja.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa