PULJANI NA U-18 SVJETSKOM PRVENSTVU U KOŠARCI '3X3'

Roko Cetina: 'Sada nismo uspjeli, ali jednog dana mogli bismo do zlata'

0
Roko Cetina (Foto: HKS)
Roko Cetina (Foto: HKS)

Hrvatska je poražena od Francuske u dramatičnom četvrtfinalu U-18 Svjetskog prvenstva u streetballu, košarci '3x3', u mađarskom Debrecinu 20:15. No, unatoč tome momčad trenera Darija Papka ima se čime ponositi: naši su reprezentativci među osam najboljih ekipa na svijetu.

Riječ je o generaciji koja se okitila naslovom europskog prvaka u uzrastu do 17 godina. U Debrecinu su nastupili i Puljani Roko Cetina te Vito Mlatac.

 

„U najvažniji basket na prvenstvu ušli smo s dobrom energijom. Imali smo malu prednost sve do izjednačenja 15:15. Tada promašujemo zicere i bacanja te griješimo u obrani, pa Francuzi, serijom 6:0, utakmicu privode kraju“, rekao je Cetina o četvrtfinalnom susretu.

Iako nisu ušli u borbu za medalju, hrvatski košarkaši mogu biti zadovoljni nastupom u Mađarskoj.

„U ovih zadnjih godinu i pol ostvarili smo nevjerojatne rezultate. Naša priča vrlo lako mogla je završiti još na kvalifikacijama u Szolnoku, za Europsko prvenstvo, koje smo na kraju osvojili! U Mađarskoj nismo ostvarili priželjkivani rezultat, ali smo stekli neophodno iskustvo. Dokazali da smo da smo odlična ekipa te da priči tu nije kraj. Vjerujem da, uz ovaj stručni stožer, jednoga dana možemo ići po svjetski naslov“, zaključuje Cetina.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa