'ZELENO-ŽUTI' PROTIV SLAVEN BELUPA

Koprivnica je prilika za prve Istrine gostujuće bodove

0
Paolo Tramezzani, trener Istre 1961 (foto: Milivoj Mijošek)
Paolo Tramezzani, trener Istre 1961 (foto: Milivoj Mijošek)

Četiri boda u isto toliko utakmica dosadašnji je učinak nogometaša Istre 1961 na početku ovosezonskog HNL-a. ‘Zeleno-žuti’ su tako u dva navrata novi travnjak na Drosini napustili bez poraza, pobjedom protiv Gorice te neriješenim rezultatom protiv Hajduka te doživjeli dva uvjerljiva poraza na gostovanjima na Maksimiru i Rujevici.

U subotu, 31. kolovoza, prilika je da se bodovni saldo na gostujućim terenima promijeni, s obzirom na to da Istrini nogometaši gostuju u Koprivnici kod dosad vrlo neuvjerljivog Slaven Belupa. ‘Apotekari’ su u otvaranju sezone prikupili samo bod u jedinoj domaćoj utakmici i nalaze se na posljednjem mjestu ligaške ljestvice. No, prošlo je premalo kola da bi se moglo suditi o kvaliteti pojedinih protivnika, koji se još uvijek pojačavaju u hodu s obzirom da traje prijelazni rok.

-  Slaven Belupo je jaka ekipa, gledali smo kako igraju, imaju dobre individualce, dobar ritam i dobru strukturu, vjerujem kako će biti dobri u prvenstvu. Oni igraju doma i moramo biti potpuno spremni. Očekuje nas novi test no mi ćemo igrati kao što igramo svaku utakmicu, bez prevelikih novosti. Igrači su svi dobro i spremni za dvoboj. Mislim da ne postoji lagana utakmica, sve su teške na svoj način. No, mi na svakom susretu dajemo najbolje od sebe i trudimo se uzeti što je više moguće bodova. Ja dajem ruku u vatru za svoje dečke, vidi se da žele raditi, dolaze ranije na treninge, ostaju nakon treninga, odrađuju individualne vježbe. Za svakog trenera su takve stvari vrlo bitne, rekao je na konferenciji za novinare Paolo Tramezzani, strateg ‘zeleno-žute’ momčadi.

 

Susret će se na koprivničkom stadionu ‘Ivan Kušek Apaš’ igrati u subotu od 18.15 sati, a suditi će ga Dario Bel iz Osijeka, s pomoćnicima Goranom Patakijem (Đakovo) i Marjanom Tomasom (Vladislavci).

- Spremni smo za utakmicu, idemo po tri boda! Nova utakmica, novi tjedan, mislim da smo se dobro pripremili i idemo na pobjedu. Atmosfera u ekipi je super, iz tjedna u tjedan se dižemo svi skupa i mislim da nemamo što nego pokazati to na terenu i pobijediti. Koprivnica nam je uvijek teško gostovanje, mislim da njihovi bodovi na tablici nisu realno stanje, dobro su posložena momčad vođena dobrim trenerom i sigurno će biti jedna teška utakmica. Moramo biti maksimalno fokusirani, oni igraju kod kuće i sigurno će ići na pobjedu, kaže Ivan Ćalušić.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa