BANJOLE PIŠU POVIJEST SVOGA KLUBA

U tjednu iz snova na Prematinci osigurali susret sa sudionikom Lige prvaka

0
Dragan Tomić, trener Banjola (foto: Milivoj Mijošek)
Dragan Tomić, trener Banjola (foto: Milivoj Mijošek)

Nogometaši Banjola proživljavaju svoje najljepše trenutke u tridesetogodišnjoj povijesti kluba. Nakon što su u srijedu pobjedom nad Mladosti iz Petrinje dvjema zgodocima Stefana Atanaskovića osigurali vrlo atraktivan susret na svojoj Prematinci protiv aktualnog državnog prvaka i sudionika Lige prvaka Dinama iz Zagreba, ovoga vikenda kreću u natjecanje u Trećoj nogometnoj ligi - zapad, što je najveći ligaški doseg kluba iz ovog malog mjesta na jugu Istre koje broji manje od tisuću stanovnika.

Uzdignutih ruku, potpuno zasluženo, dočekali su Banjolci kraj Kup susreta protiv protivnika koji je bio velika nepoznanica domaćinima s juga Istre.

- Znao sam da smo podjednake ekipe, iako su oni ‘starosjedioci’ u trećeligaškom društvu, dok nama tek predstoji natjecanje u tom rangu. Međutim, tijekom ljeta doveli smo mnogo novih igrača i nismo znali koliko možemo. U pripremnom periodu sam mnogo mijenjao sastave i one rezultatski nisu pravo mjerilo koliko vrijedi momčad ni u kojoj smo formi. No znao sam da su nam šanse podjednake s Mladosti. U drugom poluvremenu smo bili bolja momčad što je i odlučilo pobjednika ovog susreta. Ne mogu reći da smo znali da ćemo proći, no nadali smo se da možemo napraviti taj uspjeh, sažeo je svoje dojmove pobjede u Kup utakmici trener Banjola Dragan Tomić

 

U pripremnom periodu banjolski trener često je ispremješao sastav pa postignuti rezultati nisu u potpunosti slika onoga što njegovi dečki mogu pokazati u nadolazećem takmičenju.

- Isprobavao sam sve varijante kako bismo se što bolje pripremili za Treću ligu, a naravno i kup. Tako da mogu reći kako se još uvijek ‘tražimo’ i slažemo najbolju ekipu. Za razliku od prvenstva, u kupu ne moraju igrati mlađi igrači pa je sastav bio značajno drugačiji od onog koji će započeti ligaško natjecanje, dodaje Tomić.

Ljeto je za Banjolce bilo vrlo prometno i to samo u jednom smjeru. Onom ulaznom. Novog trećeligaša tako su pojačali Tomas Dadić, koji je stigao iz Smoljanci Slobode no sa zavidnom igračkom karijerom koja je započela u omladinskom pogonu zagrebačkog Dinama. S njim je iz Svetvinčenta stigao i Luka Floridan izdanak riječke i Istrine omladinske škole, a iz juniora Istre 1961 došli su Filip Posavec i Roni Vujičić. Marin Kvaternik stigao je iz Medulina, a Andrej Benčić je pristigao iz Štinjana. Nakon ozljede, radu s prvom ekipom pridružili su se rekonvalescenti Paolo Luchesi i Mario Dujmović.

- Zadovoljan sam novim igračima, svi dobro treniraju. Dadić je krenuo od početka iako zbog ozljede koju je imao nismo bili sigurni u njegove pune mogućnosti. Floridana te Vujičića sam također koristio i odradili su korektno. Neke od njih sam znao od ranije i znao da mogu odgovoriti na ono što tražimo, dodao je Tomić.

U srijedu 11. rujna u Banjolama će sigurno biti prava fešta jer će aktualni državni prvak sigurno biti magnet za mnoge nogometne poklonike s područja cijelog poluotoka.

- Kada smo igrali finale Kupa Istre znali smo ukoliko prođemo pretkolo da imamo jedan od najlošijih koeficijenata i da nas očekuje susret s prvoligaškim klubom. Dinamo je tri klase iznad svih klubova u HNL-u, a za nas da ne govorimo. Iskreno sam priželjkivao da bi mogli igrati s Hajdukom s obzirom da sam njihov veliki navijač, ali Dinamo je nagrada za cijelu prošlu sezonu i utakmica za gušt te da se čuje za naš klub koji je dosad uglavnom igrao niže lige i tek se u posljednje dvije sezone počeo dizati, dodaje trener Banjola. 

Uz kup veliki izazov svakako je i natjecanje u Trećoj nogometnoj ligi - zapad, gdje su Banjolci debitanti, a za razliku od mnogih hrvatskih klubova, pa čak i HNL ligaša, u slijedećih mjesec dana očekuje ih pravi ‘europski ritam’ odigravanja utakmica.

- Svjestan sam da će biti teško. Novi smo, imamo nekoliko povrijeđenih igrača i vrlo težak raspored na početku. I ovaj prolazak u Kupu nam s te strane ne ide na ruku jer sada imamo šest utakmica u dvadesetak dana, a nama dečki rade. To će nam svakako biti jako teško i samo priželjkujem da ostanemo u ligi da se kao klub i momčad naviknemo na rang i da se stabiliziramo i učvrstimo poziciju, zaključuje Dragan Tomić.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa