SUSRET LEGENDI PULSKOG NOGOMETA

Čak je i čuveni Eusebio hvalio pulske nogometaše

0
Legendarni nogometaši Istre kroz povijest (foto: S. Žulić)
Legendarni nogometaši Istre kroz povijest (foto: S. Žulić)

Mnogo uspomena, emocija i prijateljskih susreta starih nogometnih asova Pule priredio je nogometni klub ‘Istra 1961’ za bivše sudionika 'najvažnije sporedne stvari na svijetu' na jugu Istre. Na inicijativu člana klupske Uprave Antona Percana na početku sezone istarski prvoligaš dodijelio je počasne ulaznice legendama kluba, prisjetivši se pritom istaknutih segmenata Istrine nogometne povijesti. 

- Na ovaj smo im način htjeli odati znak pažnje i poštovanja, da se netko sjeti tih igrača koji su stvarali povijest pulskog nogometa i preteča ovoga kluba. Želja nam je na početku sezone prirediti jedno druženje za te ljude koji su po našim kriterijima zaslužili tu počast, a to su svi najstariji igrači koji su igrali od osnivanja 1961. godine do ispadanja iz tadašnje Druge lige zapad 1967, te oni koji su kasnije do 2000. godine odigrali najmanje 100 službenih utakmica, rekao je tom prigodom Percan. 

 

U ime kluba nazočne je pozdravio član uprave ‘zeleno-žutih’ Fabio Ivinić istaknuvši kako je zadovoljstvo vidjeti na okupu brojne igrače koji su stvarali povijest ovoga kluba. 

- Željeli bi da nam je klub ravnopravan najboljim hrvatskim klubovima, no povijest nas uči da to ponekad nije realno. Te kada me moji prijatelji iz primjerice Zadra i Šibenika pitaju pa koliko smo to reprezentativaca imali u Puli, ja im odgovaram kako možda nismo u tom dijelu kao oni, no i oni će rijetko naći nekoga koji su igrali protiv primjerice Pelea, Beckenbauera ili Besta. Primjerice kada je Hrvatska 1996. godine igrala s Portugalom, čuveni je Eusebio rekao kako je najbolji igrač iz Hrvatske s kojim je igrao bio Mladen Cukon. Bilo je još nekoliko igrača koji su mogli postići velike karijere poput Mirka Ostovića ili Nanda Gherghetta, ali njihov provincijski mentalitet gdje nisu mogli bez Pule nije im dao, rekao je nekoliko anegdota Anton Percan, pedantni kroničar pulskog nogometa.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa