KOŠARKA

Puležanke saznale raspored natjecanja u Premijer ligi

0
Košarkašice Pule (Foto: Z. Ljubić)
Košarkašice Pule (Foto: Z. Ljubić)

U prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza održane je izvlačenje natjecateljskih brojeva  klubova Premijer ženske lige za sezonu 2024./25.

Format natjecanja jednak je onome prošle sezone, igra se jedinstvena liga po dvostrukom bod sustavu, a nakon toga najbolje četiri ekipe igraju doigravanje – poluzavršnicu na dvije pobjede i završnicu na tri pobjede.

Boje Istre i ove će sezone braniti Ženski košarkaški klub Pula koje u prvom kolu prvenstva očekuje susret na domaćem parketu s Košarkaškom akademijom ‘Žana Lelas’ (KAŽL), prošlogodišnjom petoplasiranom ekipom prvenstva. Premijerligaška karavana kreće u subotu 28. rujna i redovni dio prvenstva će trajati sve do 12. travnja, nakon čega slijedi završnica. Zimska pauza traje od 14. prosinca do 11. siječnja.

 

Također jednako kao i prošle sezone, klub koji zauzme posljednje, 12. mjesto ispada iz Lige i u sezoni 2025./26. nastupa u Prvoj ženskoj ligi, dok jedanaestoplasirani klub razigrava s drugoplasiranim klubom iz Lige za prvaka Prve ženske lige sistemom bolji iz dvije utakmice.

Iz Premijer ženske lige u Prvu žensku otišao je, prema plasmanu, ŽKK Split, a korak više se popela ekipa ŽKK Zadar koja se nakon nekoliko godina vraća u prvi rang ženske košarke.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa