‘NOĆI ISTARSKE’ ORILE SE DO DUGO U NOĆ

Tramezzani: Primljeni gol je moja krivica i odgovornost

0
Paolo Tramezzani na utakmici protiv Gorice (foto: Milivoj Mijošek)
Paolo Tramezzani na utakmici protiv Gorice (foto: Milivoj Mijošek)

‘Noći istarske’ orile su se iz svega glasa iz svlačionice nogometaša Istre 1961 sve do negdje oko ponoći. Premijerna pobjeda na svom terenu u ovoj sezoni, zgoditkom u sam smiraj susreta svakako je dodatno dobro oraspoložila ‘zeleno-žute’, koji su se unatoč dominaciji protiv Gorice na kraju zamalo doveli u situaciju da ostanu bez dragocjenih bodova na samom startu prvenstva.

Iako su potpuno domirali većim dijelom susreta Gorica je i ovoga puta pokazala kako joj je malo akcija potrebno da pomrsi domaće planove. Najprije su u 31. minuti imali najbolju šansu na utakmici kada udarac Kolara maestralno brani Lovro Majkić, iako je dojam da bi VAR možda i poništio taj pogodak da se dogodio zbog prethodnog prekršaja nad Iuriem Iovuom.

 

Lopta s druge strane nikako nije ulazila u gol, što je domaćeg stratega Paola Tramezzanija nagnalo na izmjene u drugom dijelu, koje su donijele dodatnu silinu prema gostujućim vratima. U dobrom svjetlu prezentirao se Giorgi Gagua, te mladi Mauritanac Beyatt Lekoueiry, dok su često osporavani Ivan Ćalušić i Mario Čuić pokazali kako bi, kad su na pravoj razini, mogli biti i više od rezervista u ‘zeleno-žutoj’ momčadi. Taj pritisak urodio je jedanaestercem kojeg je sigurno realizirao Dario Marešić, a i nakon primljenog gola četvorka koja je ušla u nastavku diktirala je agresivan tempo istarskih napada. 

- Rijetko mi se to dogodilo otkad sam ovdje da odigramo 45 minuta u potpunoj dominaciji u drugom poluvremenu.  Mogli smo vjerojatno postići gol i ranije, mogli smo ranije postići i drugi gol, a onda se dovedeš u situaciju da primiš takav pogodak na način na koji smo ga mi primili. Ono što dečki rade na terenu i griješe, moja je krivica ili odgovornost, uključujući gol danas, stoga dovesti pobjedu u pitanje na takav način malo je bilo šokantno, ali onda su dečki pronašli snage i iznijeli utakmicu na pravi način, rekao je Tramezzani na konferenciji za novinare nakon susreta.

Zgoditak Oleksandra Petrusenka na odlično proigravanje Beyatta podignuo lijepo ispunjenu zapadnu tribinu stadiona Aldo Drosina, na kojoj je dojam je bilo i više od dvije tisuće posjetitelja, koliko glasi službena brojka. A veliki broj njih došao je u novoj garnituri dresova istarskog prvoligaša, čime se pokazalo kako je promocija dresova puno prije početka sezone bio pravi marketinški potez.

- Pun sam emocija. Bila je odlična utakmica u kojoj smo se borili do posljednje sekunde i zaslužili smo ovu pobjedu. Odličan je osjećaj postići zgoditak u posljednjim trenucima susreta, a sigurno ćemo sada osjećati puno manji pritisak u pripremi za naredne susrete, rekao je oduševljeni Petrusenko nakon utakmice. 

Susretu je prisustvovao i prvi čovjek grupacije Baskonia-Alaves Haritz Kerejeta, koji je nakon šest godina povremenih dolazaka u Pulu, prvi puta dočekao da uživo vidi i pobjedu momčadi u vlasništvu njegove grupacije te izrazio nadu kako će Istra 1961 ove sezone napraviti još jedan korak prema stabilizaciji kluba u gornjem dijelu HNL ljestvice.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa