PREMIJERNA POBJEDA 'ZELENO-ŽUTIH'

Petrusenko prekinuo muk u zadnjim trenucima susreta

0
Salim Fago Lawal u prodoru pord nogometaša Gorice (foto: Milivoj Mijošek)
Salim Fago Lawal u prodoru pord nogometaša Gorice (foto: Milivoj Mijošek)

Novi travnjak donio je očito sreću Istrinim nogometašima, koji su u posljednjim trenucima susreta uspjeli savladati Goricu zgodicima Darija Marešića i Oleksandra Petrusenka. Solidno ispunjene tribine sa preko dvije tisuće posjetitelja dočekale su ovogodišnju premijeru na Aldo Drosini u kojoj su ‘zeleno-žuti’ vrlo brzo zavladali terenom i počeli stvarati šanse.

Prva vrijednija spomena bila je ona u 17. minuti kada Lisičin pokušaj završava preko gola. Pet minuta kasnije Valinčić je lijepo prošao po desnom boku no nije bilo nikoga na petercu da loptu pospremi u mrežu.

 

Novi pokušaj za istarsku momčad imao je Vuk u 29. minuti kada ulazi u šesnaesterac gostiju, lijepom varkom rješava se pratnje no udarac je potom bio preloš, da bi ozbiljnije ugrozio vrata Radoševića. No, najbolju priliku u prvom dijelu imali su ipak gosti. U 31. minuti Kolar je sam ostao na desnoj strani, odlično pucao, no Majkić bravuroznom intervencijom spašava domaći gol. 

Nastavili su ‘zeleno-žuti’ sa većom inicijativom prema Goričinom golu, no bez većih opasnosti za goste. Tek je Lawal lijepim škaricama koje su završile pored gola u 41. minuti dignuo publiku na noge. 

U pauzi između dva poluvremena Tramezzani je odlučio ‘prodrmati’ momčad uvodeći novog ofenzivca Gague. Posebno su domaćini bili opasni iz kornera gdje su visoki Iovu te Matej Vuk neuspješno pokušavali dovesti svoju momčad u vodstvo. Istrijani su međutim ipak uspjeli povesti.

Ušli su potom u igru Ćalušić, Čuić i Beyatt te dali novi ton Istrinoj igri. U jeku brojnih akcija Čuić u 67. minuti puca, no njegov udarac odlično brani Radošević, da bi samo dvadesetak sekundi kasnije isti igrač opasno pucao, a Gorička obrana skreće loptu u korner.

U nastavku akcije Gagua pada u gostujućem šesnaestercu, a Terzić nakon VAR provjere pokazuje na bijelu točku. Snažnim udarcem u donji Radoševićev kut precizan je bio Marešić.Mogao je Gagua u 74. minuti povećati domaću prednost no odlučio je biti nesebičan te umjesto da puca poslao je jako loš pas prema Beyattu.

A onda u 84. minuti šok na Drosini. Gorica je izvela slobodan udarac, a Istrina obrana zastala očekujući zaleđe. No od četvorke u bijelom dresu Leš je ipak bio ispred zadnje ‘zeleno-žute’ linije i asistirao za Kolara koji lako pogađa Istrinu mrežu.  Muk na sreću nije dugo potrajao jer na ulasku u 89. minutu Beyatt odličnom okomitom loptom u matnu situaciju izbacuje Petrusenka, koji ne propušta zatresti mrežu.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa