SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA VODNJANA

Pastrovicchio: 'Vodnjan ima tri sveca patrona. I danas su nam potrebni zaštitnici'

0
Dobitnici gradskih nagrada
Dobitnici gradskih nagrada

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća 9. kolovoza obilježen je Dan grada Vodnjana. Slavi se u povodu Dana svetog Lovre, jednog od triju zaštitnika grada.

„Nakon tri godine mandata, popis realiziranih i pripremljenih projekata dobiva smisleni oblik, naglasio je gradonačelnik Edi Pastrovicchio. Kao najveće uspjehe istaknuo je obnovu zvonika u Galižani, rekonstrukciju molova u Peroju, osnivanje i provedbu izbora za šest mjesnih odbora, uspostavu geoinformacijskog sustava webGIS za funkcionalnije i transparentnije upravljanje infrastrukturom i resursima i skori početak radova na nogometnom igralištu u Peroju.

 

"Vodnjan ima tri sveca zaštitnika što pokazuje da su se stari Vodnjanci suočavali s puno problema i da su se uspjeli očuvati. I danas su nam potrebni zaštitnici. Barem da nas okupe na svoj dan i da pod istim nebom prihvatimo da smo svi mi, bez obzira na političke i druge razlike, tu s istom idejom – za dobrobit Vodnjana, naših građana i cijele Vodnjanštine", zaključio je Pastrovicchio.

Predsjednik Vijeća Edin Bešić rekao je da Vodnjan zbog brojnih potencijala vidi kao mjesto u  kojem mladi ljudi mogu zasnovati obitelj, izgraditi karijeru i stvoriti uvjete potrebne za miran i dostojanstven život.

"Mjerama koje su donesene zadnjih godina poboljšana je socijalna politika, poboljšane su demografske mjere, ali su i postavljeni temelji ciljanim investicijama oko proširenja industrijskih i poduzetničkih kapaciteta, oko rješavanja stambenog pitanja mladih koji žele ostati ovdje i nastaviti graditi priču koju svi skupa živimo", poručio je Bešić.

Brojni uzvanici

Nagrada grada za 2024. godinu dodijeljena je Olivieru Leonardelliju iz Galižane za doprinos Zajednici Talijana "Armando Capolicchio" iz Galižane, očuvanju i prijenosu galižanskih tradicija, kao i poboljšanju društvenog aspekta lokalne zajednice. Eduino Moscarda iz Galižane Nagradu grada primio je za osnivanje, funkcioniranje i unapređenje NK Galižana, jačajući na taj način sportsku aktivnost i poboljšavajući društveni aspekt mjesta.

Nagrada grada dodijeljena je i Cinziji Boljun Papić iz Vodnjana, osnivačici grupe Ekoaktivisti Vodnjanštine i organizatorici ekoloških akcija, kao i Almiru Bektiću iz Vodnjana, voditelju - koreografu dvaju kulturno-umjetnička društva na području Grada, koji ove godine obilježava 50 godina aktivnog sudjelovanja u folkloru.

Svečana povelja Grada uručena je Zaimu Grgi Softiću iz Vodnjana zbog izuzetne  brige o životinjama, kroz predani svakodnevni rad već 15 godina.

Gradonačelnik je dodijelio zahvalnicu obiteljskoj tvrtki Agraria Zlata za izniman doprinos razvoju zajednice i gospodarskom napretku Grada kroz neprekidnu predanost i rad od 1991. godine. Zahvalnicom se odužio i Enniju Forlaniju za izniman doprinos kroz idejno pokretanje Smotre vina 1994. godine te Smotre ekstra djevičanskih maslinovih ulja 1995. godine, prve takve vrste u cijeloj našoj regiji. Za idejno pokretanje Smotre vina 1994. godine zahvalnica je dodijeljena i Antonu Klimanu.

Osim sabornika Klimana, proslavi su prisustvovali brojni drugi uzvanici poput saborskih zastupnika Dalibora Pausa, Dušice Radojčić i Sanje Radolović, zatim zamjenica istarskog župana Jessice Acquavite, predstavnika talijanskih općina Manzano i Belfiore te crnogorske općine Bar, kao i predstavnici istarskih gradova i općina, vjerskih organizacija, ustanova, institucija i udruga.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa