BRITANCI O KOMADIĆU RAJA

LONELY PLANET: 'Jedna istarska općina ima najljepše plaže u Europi'

0
Foto: Istarski.hr
Foto: Istarski.hr

U doba kada je prekomjeran broj turista sve veći problem, a pronalazak kutka privatnosti na plaži u Hrvatskoj gotovo nemoguća misija, u fokus dolaze lokacije duž jadranske obale koje su dosad bile manje razvikane.

Upravo se mjesto u Istri našlo među njima, a izdvojio ga je slavni Lonely Planet, opisujući ga kao jedno s najljepšim plažama u Europi, piše tportal.

Poznati vodič oduševljen je, naime, brojnim plažama tirkiznog mora koje se protežu rtom Kamenjak, komadićem raja smještenog u općini Medulin, koji su Britanci prepoznali kao jednu od top deset najljepših mediteranskih destinacija.

'Premantura je malo slikovito selo smješteno na najjužnijem dijelu istarskog poluotoka, blizu grada Pule. A samo nekoliko minuta od Premanture nalazi se rt Kamenjak, mali poluotok s gotovo 20 milja prekrasne obale', opsuje britanski izdavač ovo očaravajuće mjesto.

Ovaj prirodni rezervat se našao i na listi Telegrapha, koji ga je izdvojio kao jednu od manje poznatih destinacija u Europi za ljetni odmor, posebno za Britance koji nikad nisu čuli za njega.

'Kamenjak je popularan među ljubiteljima prirode i avanturistima, parovima i obiteljima, ali rijetko tko dolazi iz krajeva daljih od Italije. Britance ondje rijetko čujete', piše britanski medij.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa