ISTRA 1961 DOČEKUJE GORICU

Tramezzanija ništa ne može iznenaditi. Izbio nimalo banalan problem s ulaznicama

0
S današnje konferencije za novinare (foto: NK Istra 1961)
S današnje konferencije za novinare (foto: NK Istra 1961)

Novi travnjak i semafor stadiona 'Aldo  Drosina', vremenski ugodna subotnja večer i solidno popunjene tribine pulske ‘bombonjere’. Trebao bi to biti odličan dekor za domaću premijeru ovosezonske Hrvatske nogometne lige u Puli, kada nogometaši Istre 1961 dočekuju momčad Gorice. Kako to već u ovo doba godine biva, uz poklonike ‘zeleno-žutog’ dresa, Istrine utakmice u kolovozu privlače i određeni broj turista sportskih kibica, kojima je praćenje lokalnih sportskih događaja jednako važno, kao primjerice nekome koncerti u Areni. Oni koji su se odlučili svoje ulaznice osigurati putem online kupnje, naišli su na nimalo banalan problem, a to je OIB. Naime, kako je pri kupnji ulaznica za sportske događaje u Hrvatskoj obavezno priložiti i nekoliko osobnih podataka, strani državljani proteklih su se dana javljali u klub kako ne mogu ispuniti podatke za kupnju ulaznice, jer ne posjeduju hrvatski osobni identifikacijski broj. U vremenima kada su ‘crne liste’ navijača kojima je zabranjen posjet sportskim borilištima postale prošlost, vjerujemo da će Hrvatski nogometni savez i nadležni državni organi početi razmišljati da se ukine i ta nelogičnost.

No nogometaše Istre 1961 više od osobnih podataka brine osobna prezentacija na prvom susretu ovosezonskog HNL-a, kada su u Maksimiru visoko poraženi od aktualnog prvaka Dinama. Treći je to najveći poraz na otvaranjima sezone ‘zeleno-žutih’ pa su sva tri boda protiv ne baš uvjerljive Gorice na startu sada postala imperativ. Jer Istrijani u sljedeća dva kola imaju oglede sa momčadima iz samog vrha HNL-a, Rijekom u gostima te Hajdukom kod kuće.

- Dobro smo trenirali cijelog tjedna i ekipa je spremna za sutrašnju utakmicu. Kao i uvijek, zadržat ćemo svoj stil igre, napast ćemo i idemo na visok pritisak, jedan na jedan. Igramo svoj nogomet, bez obzira igramo li protiv Gorice, Dinama, ili bilo koje druge ekipe. Vjerujem u svoje dečke, odradili su tjedan treninga vrlo dobro i bit će spremni sutra, kaže uoči prvog ogleda na Drosini trener Paolo Tramezzani.

 

Momčad iz Turopolja, iako na papiru jedan od lakših protivnika, rijetko je Pulu napuštala ‘praznih džepova’ pa je oprez više nego nužan za prvo slavlje ovoga ljeta na domaćem terenu.

- Gorica je ekipa kojoj se nije lako suprotstaviti, to je sigurno, no sve što je bilo prošle sezone ostaje u prošloj sezoni. Neće sigurno biti lagana utakmica, oni su dobra ekipa, no svaka utakmica donosi nešto novo. Mi ćemo igrati svoj nogomet, zadržati svoj duh, dobro smo se pripremiti i znamo kakvu utakmicu možemo očekivati, kaže Tramezzani.

Visoki pritisak koji gaji talijanski stručnjak pokazao je tijekom priprema ovoga ljeta, ostavlja mnogo prostora u obrambenim redovima ‘zeleno-žutih’, pa će reakcija Istrine obrane biti pod posebnim povećalom. A najstandardniji pred vratarom Istre bio je iskusni stoper Dario Marešić.

- Bit će zahtjevna utakmica, ali evo jedva smo čekali da odigramo prvu utakmicu kod kuće, pred svojim navijačima. Jako je bitno da sutra od prve minute pokažemo da igramo mi kući, a ne oni i da im ne damo ni jednu šansu da uzmu bodove. Od prve minute da gledamo nas, da budemo pravi i da idemo po tri boda. Cijeli tjedan smo dobro radili, danas popodne imamo još jedan trening i sutra ujutro. Naravno, bilo nam je teško nakon poraza od Dinama, ali odmah dan nakon smo nastavili dalje, želimo zadržat svoj stil igre i jedva čekamo sutrašnju utakmicu da pokažemo tko smo i što smo. Ne gledamo previše na utakmice iza nas niti one pred nama, razmišljamo samo o sutrašnjoj utakmici trenutno, želimo dati sve od sebe i želimo pobijediti kod kuće, kaže Marešić na konferenciji za novinare uoči sutrašnje utakmice.

Susret Istre 1961 i Gorice igra se sutra s početkom u 21 sat, a suditi će ga Ante Terzić iz Podstrane s pomoćnicima Marijanom Tomasom iz Vladislavaca i Ivanom starčevićem iz Bjelovara.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa