MEĐUNARODNI TURNIR U BOĆANJU

Svjetski i europski prvaci u Ročkom Polju. Pobjednicima lijepi 'honorar'

0
S prošlogodišnjeg turnira u Ročkom Polju (foto: S. Žulić)
S prošlogodišnjeg turnira u Ročkom Polju (foto: S. Žulić)

Vrijedni boćari Ročkoga Polja u povodu svoje svetkovine Rokove i ove godine pripremaju svoj tradicionalni međunarodni boćarski turnir parova ‘Ročko Polje Open 2024’. Na ovom kvalitetom drugom najboljem međunarodnom turniru na našem poluotoku tijekom ljeta, maleno mjesto pored Buzeta u subotu i nedjelju, 10. i 11. kolovoza,  ponovno okupiti vrhunske majstore u valjanju i izbijanju.

U 42. izdanju ove sportske manifestacije među 31 parom tako je i nekoliko nositelja svjetskih i europskih odličja. Po imenima svakako iskaču Slovenci Damjan Sofronievski, višestruki europski i svjetski prvak te Anže Petrič koji je također svoje vitrine dobrano popunio odličjima sa svjetskih i europskih natjecanja. Uz njih tu je i nekoliko prvoligaških igrača i mladih hrvatskih reprezentativaca.

 

U četvrtak navečer izvršen je ždrijeb natjecanja po skupinama, koje će se odigrati u subotu od 10 sati, na jogima u Ročkom Polju, Roču, Lupoglavu i Selcima, a sama završnica turnira na rasporedu je na boćalištima u Ročkom Polju u nedjelju od 15 sati nadalje. Finale turnira održat će se u 19 sati.

Pobjednici natjecanja otići će kući bogatiji za 800 eura, drugoplasirani dobivaju 400, a treće mjesto donosi 200 eura.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa