lijepa sportska priča

Mala Iskra složan kolektiv skriva

0
SAMO KVALITETAN RAD DONOSI REZULTATE - Bojan Memić (foto: S. Žulić)
SAMO KVALITETAN RAD DONOSI REZULTATE - Bojan Memić (foto: S. Žulić)

I dok se polako grade prateći objekti na nogometnom igralištu u Vinežu, tamošnja ‘Iskra’ sprema se za svoju četvrtu sezonu u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi. Ovom investicijom, koja je krenula izgradnjom novog terena s umjetnom travom, a nastavlja se izgradnjom popratnih objekata, zaokružuje se cjelina te Vinež dobiva potpuno novi sportski centar najviše razine. Objekt koji će svakako unaprijediti razvoj nogometa u Labinu donio je koristi i tamošnjem klubu s gradskog sjeverozapada.

- Novi teren svakako nam je olakšao dosadašnji rad kluba. Sada na raspolaganju imamo dva terena pa svih devet selekcija kluba ima bolje uvjete za rad, kaže nam predsjednik ‘Iskre’ iz Vineža Bojan Memić, koji je u klubu prošao sve što se proći da. Od igrača i volontera do tajnika i člana uprave, da bi posljednje četiri godine bio na čelu ove ponosne nogometne družine.

Zdravi kolektiv

Ovaj nogometni kolektiv, koji u devet uzrasnih kategoriji broji gotovo dvjestotinjak nogometaša pred sebe ne stavlja velike rezultatske ciljeve, no zbog postignuća u posljednjim sezonama nikako ih ne možemo nazvati neambicioznima.

- Prije svega cilj je zadržati kvalitetan kolektiv. Kvalitetan kolektiv donosi kvalitetan rad, a on neminovno rezultate. Nama nikad nije bio imperativ nešto osvojiti, ali imperativ je da se kvalitetno radi. U prošlim sezonama ovakvo razmišljanje dovelo nas je do vrlo pozitivnih rezultata. Klub je na zdravim nogama i mislim da se razvija jedna lijepa priča, koju sada treba nastaviti, dodaje Memić.

 

U posljednjih nekoliko sezona klub je povećao broj selekcija, a seniorska se momčad čvrsto utaborila u sredini prvoligaške ljestvice. Vinežani su 'u pogonu' već desetak dana pod paskom svog trenera Fatosa Hoxhe. Početak prvenstva planiran je za 7. rujna, a prije toga očekuju ih i obveze u istarskom kupu.

‘Crveno-žutima’ ovoga su se ljeta pridružili Marko Načinović, Anton Batelić i Tulio Kocijel, dok je Alen Imširović odlučio prihvatiti poziv Jedinstva iz Nedešćine, u kojem je proveo veći dio svoje karijere. Vinežani su se pojačali i u trenerskom kadru, pa će tako brigu o golmanima preuzeti će poznato labinsko ime, Mauricio Batelić.

- U prošloj sezoni mogli smo zakomplicirati vrh, ali niz nesretnih okolnosti, izostanaka i ozljeda dovelo je do toga da smo na kraju u miru dočekali kraj u sredini tablice. Tijekom ljeta smo dodatno pomladili momčad četvoricom novopridošlih igrača, a po prvi puta se događa da sa seniorima treniraju i nogometaši iz mlađih selekcija koji su u potpunosti iznikli u našem klubu. Od jeseni će priča biti malo drugačija s obzirom da se smanjuje liga, no nama je i dalje prvenstveni cilj ostati u ovom rangu natjecanja i na jesen stvoriti dovoljnu zalihu bodova da ne uđemo u kompliciranu završnicu, kaže Memić.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa