POVRATNIK MEĐU ‘ZELENO-ŽUTE’

Iskusni bek ponovno u Istrinom kadru. Mladi Mauritanac ‘rastura’ na treningu

0

Iako su mnogi ‘zeleno-žuti’ navijači to priželjkivali, u redove Istre 1961 nije se vratio Mladen Devetak, ali će deficitarni lijevi bok ipak popuniti jedan drugi njezin bivši nogometaš. Radi se o Marcelu Heisteru, koji je početkom srpnja raskinuo ugovor sa svojim dosadašnjim klubom Ludogoretsom. Svoju vjernost Istrijanima potpisao je do 2026. godine.

- Sretan sam što sam se vratio u klub na koji imam odlična sjećanja i uspomene. Veselim se vidjeti kako je liga napredovala i želim pomoći ekipi najviše što mogu da ostvarimo zajednički cilj i što bolju poziciju, kaže Heister po povratku među 'zeleno-žute'.

Iskusni 31-godišnji lijevi bek iz Istre 1961 je otišao u ljeto 2016. u izraelski Jerusalem, da bi nakon dvije sezone potpisao za višestrukog mađarskog prvaka Ferencvaros. Uslijedio je odlazak u drugi mađarski klub Fehervar, da bi ga potom prošlo ljeto u svoje redove doveo bugarski prvak Ludogorets. S Ferencvarosom je zabilježio i šest nastupa u Ligi prvaka, dok sveukupno ima 40 nastupa u europskim natjecanjima. U svom prvom boravku u Puli u dvije i pol sezone zabilježio je 78 nastupa uz četiri postignuta zgoditka te isto toliko asistencija.

- Izuzetno smo sretni zbog povratka Marcela u naš klub. Karijera koju je imao nakon odlaska iz Istre govori dovoljno sama za sebe, a u njemu dobivamo i nužno potrebno iskustvo, liderstvo i pobjednički mentalitet - osobine koje je godinama stvarao. Posebna zahvala ide našim vlasnicima koji su nam ovo omogućili, s ciljem kompletiranja i osnaženja naše momčadi, rekao je prilikom predstavljanja novog/starog Istrinog nogometaša sportski direktor Saša Bjelanović.

 

I dok se redovi Istrijana popunjavaju, momčad se sprema za prvi domaći susret u ovoj sezoni, kada im u subotu s početkom u 21 sat u goste dolazi uvijek neugodna Gorica. Pokušati će se ‘zeleno-žuti’ pred svojom publikom iskupiti za jako neugodan poraz na sezonskoj premijeri u Maksimiru od 5:0, protiv prvaka Dinama. Informacije s treninga govore kako bi nedavno pridošli 19-godišnji Beyatt Lekoueiry mogao biti pravo pojačanje u ofenzivnom dijelu ‘zeleno-žute’ igre. Lekoueiry je kapetan U20 reprezentacije Mauritanije i nedavno je izabran za najboljeg igrača proteklog prvenstva Mauritanije. Također, sa 16 godina je debitirao za A reprezentaciju u Afričkom kupu nacija.

Kao što smo pisali, subotnja utakmica imati će i posebnog gosta. Nedavni veliki uspjeh na Eurosongu pulski prvoligaš čestitati će prigodnim poklonom umaškom pjevaču Baby Lasagni, koji će uživo otpratiti prvi ovogodišnji domaći nastup ‘zeleno-žutih’. Ulaznice za nadolazeći susret s Goricom dostupne su putem sustava ulaznice.hr, u Istrinom Fan Shopu u centru grada od 11 do 21 sat, u Tisak Media Centrima u Puli, Rovinju i Pazinu te na blagajni stadiona u petak 9. kolovoza od 17 do 20 sati, te u subotu, na dan utakmice, od 16 do 21.45 sati.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa