đir po gradu

Pulski galebovi dobro žive

0
Foto: Milivoj Mijošek
Foto: Milivoj Mijošek

Pulski galebovi dobro žive. Ne znamo kako je onima koji ne lete nego oblijeću plaže, ima li što mladih strankinja, ali ovim letećima nikad nije bilo bolje.

Kao prvo, preoteli su naziv čuvenih stijena od golubova. Vjerojatno zato što su ljepši, raskošniji i čišći. Ljudima draži. Golub je sinonim za smeće, a galeb za more.

Kao drugo, i još važnije, galebovi u Puli imaju vlastiti punkt za prehranu. Taj punkt nalazi se u samom centru grada. Zove se Mlinar. 

 

Već su opjevane situacije u kojima galebovi nasrću na ljude, odnosno njihovu hranu, čim je dobiju iz pekare. Taman da zagrizeš onaj prvi, najsočniji griz, kad ti se s neba sunovrati ptica i otme cijeli burek. Ima li nešto gore?

Ima, kad si kupio pizzu. Jer čini se da pulski galebovi taj talijanski specijalitet posebno vole. Nisu ni oni više balkanci da jedu samo bureke. Može jedna napoletana?

Tako je, eto, i ovaj galeb dobio svoju porciju tijesta, šunke i sira. Ako je imao sreće, našlo se tu i pancete. 

Ovih dana galebovima je također sezona. Grad je krcat, a u Mlinaru redovi. Ima puno stranaca koji nisu upućeni u opasnost koja vreba s neba. Mora da je to prava gozba iz dana u dan.   

Što još ima u gradu? Ima lubenica. I biciklista. Ima tipične kolovoške vreve. Tko je lud da po ovom zvizdanu ide u grad, umjesto na plažu? Očito ih ima.

U kafićima se ispijaju kavice. Štite nas suncobrani. Ali ne i od galebova. Oni u Puli stvarno dobro žive.  

Autor

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa