BILI SMO NA DERULU

Kad vas kćerka odvede na 'tik-tok' koncert. Neprocjenjivo

0
Vrhunski ljetni šou (Foto: Pixsell)
Vrhunski ljetni šou (Foto: Pixsell)

Ne spadam u fanove Jasona Derula, pače, sa sigurnošću bih iz prve pogodio tek jednu pjesmu, ali i na toj se, mislim, pojavljuje više kao gost Tesheru. Tu stvar „Jalebi Baby“ znam jer ju je u nekim toplicama, gdje sam otišao liječiti išijas, stalno puštao onaj nabildani fitness trener. Nabildan k'o Derulo.

Na sinoćnji koncert ove globalne senzacije zapravo me odvela kćerka. Da, ona mene, a ne obrnuto. S prijateljicom, također 12-godišnjakinjom, gledala je platinastu tik-tok zvijezdu iz prvih redova. Kakva privilegija, to si priuštiti!

Nas su, kao klince, vodili na reprize pulskog filmskog festivala u Labinu. I, da se razumijemo, ništa nam nije falilo. Ali, eto, ovo su neka druga vremena, a fenomen Derulo, tik-tok gazda, njihov je pravi predstavnik s toliko milijardi streamova i stotinama milijuna pratitelja na digitalnim platformama.

 

U večer nas je uvela odlična Miach, poznata po suradnjama s popularnim Gršom. Bez respekta, svježa i lagana, nastupila je ispred mega zvijezde i zarazila nevjerojatnom lakoćom pjevanja. Baš kao što kaže i njena pjesma: k'o da s drugog planeta si… Nastup u Areni za nju je velika stvar, pa nam je poklonila pretpremijeru Iluzije. Bit će to novi hit.

„Nijedna predrgupa nije ovog ljeta ovako kupila publiku“, primijetio je dobar poznavatelj pulskih evenata dok su gledatelji plesali s upaljenim svjetiljkama na taktove Miach.

Glavni dio krenuo je sa zagrijavanjem DJ-a u šljokičastim bermudama, koji stilom podsjeća na pazinskog DJ-a Foku, i hitovima Dua Lipe, Black Eyed Peasa, Daft Punka

I dok je Derulo nizao uspješnice, od "Watcha Say" nadalje, shvatili ste da znate brojne od njih, ili s radija ili iz trgovačkih centara, jer na partyje nekako baš i ne idete. Na trenutak ste si, pored tolikih trešnji golim guzicama plesačica koje su vas zaslijepile s velikih ekrana, pomisli da ovo možda i nije program na koji treba voditi djecu.

„Ovo u Areni nisu radile ni zvijezde jugoslavenskog filma“, našalio se prijatelj.

Nema tko nije zaplesao uz Derulove hitove (Foto: Pixsell)

A onda je Derulo na "Savage Love" poderao majicu - znojio se majstor kao pršuti nedavno u Tinjanu - pa su mame došle na svoje i kolektivno ste zaboravili na čistunstvo. Otkud izvlači te vrtoglave visine i falsete pored ovakvog torza, zapitali ste se, uvjereni da sve vrijeme gledate reklamu za kakvu teretanu.

Slijedili su "Love Tonight", "Spicy Margarita", "Trumpets", nevjerojatno plesna "Want To Want Me" i, za kraj, "Islands". Pomalo gorak okus ostao je jer nije bilo bisa. Publika se brzo razmiljela.

Uglavnom, guštali smo u pravom ljetnom šou: odlična glazba, vrhunsko pjevanje, nevjerojatan ples. Riječju, svjetska produkcija.

Prava je šteta da ovakav spektakl nije privukao više gledatelja. Na parteru je ostalo prilično praznog mjesta.

Kaže mi vršnjak, dok smo čekali u redu za WC, da ima oko šest tisuća ljudi, a kad je pjevao Dino Merlin bilo ih je dvaput više. Eh, Balkane moj…

Ali i kada smo prelazili pješački ispred Arene, iz nekog automobila treštala je "Zenica Blues" Zabranjenog pušenja.

„Back to reality“, zaključila je priču prijateljica.

Autor

Igor Radić

Igor Radić

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa