OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU

I posljednji Istrijan pakira stvari i vraća se kući bez medalje

0
Kraj olimpijskog sna - Martin Dolenc
Kraj olimpijskog sna - Martin Dolenc

Nakon nedostatka vjetra i četvrtog dana natjecanja u kitesurfingu poznati su polufinalisti ove jedriličarske discipline. A među njima nema pomerskog kitesurfera Martina Dolenca, koji je natjecanje završio na 14. mjestu. Kako ni posljednjeg dana kvalifikacijskih plovova vremenski uvjeti nisu bili naklonjeni natjecateljima, poredak se nije mijenjao te je tako umjesto 16 planiranih utrka odrađeno samo sedam. 

 

To je najmanje odgovaralo 24-godišnjem Pomercu, koji je nakon lošeg prvog dana počeo loviti svoje prave rezultate i približavati se grupi od najboljih deset natjecatelja koji nastavljaju natjecanje u Marseilleu. Dolenc je, nažalost, prekasno počeo jedriti kako zna, zadnja dva plova je završio kao peti i osmi, ali bez vjetra kajtevi, koji dostižu brzine i preko 75 kilometara na sat, ostali su parkirani u marsejskoj marini. 

Od bonace na Mediteranu ispred najveće francuske luke najviše je koristi imao Slovenac Toni Vodišek iz Kopra, koji se kvalificirao direktno u finale i tamo prenio dva boda, kao i Singapurac Maximilian Maeder koji će u finalni plov s prednošću od jednog boda, nad preostala dva natjecatelja koji će svoj put u borbe za medalje pokušati osigurati kroz polufinalne utrke.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa