POMERAC SE PRIBLIŽIO POLUFINALU

Valova 'ni za lijek', Dolenc popravio svoju poziciju

0
Martin Dolenc
Martin Dolenc

Jedriličari na Olimpijskim igrama muku muče s vjetrom u Marsejskom zaljevu. Mirno vrijeme s prelaganim povjetarcem posljednja je dva dana odgodilo veliki dio programa, a i natjecanja koja su se održala iziskivala su velike napore natjecatelja da u svoja jedra i zmajeve uspiju uhvatiti dašak povjetarca.

Tako su se i na natjecanju u kitesurfingu od planirana četiri plova održala tek dva. Pomerski jedriličar Martin Dolenc napokon je ulovio pravi smjer te trećeg dana natjecanja zauzeo pozicije koje bi mogle garantirati nastavak natjecanja kroz polufinale. No, upravo loš vjetar trenutno nije njegov najveći saveznik.

 

U šestom plovu Dolenc je stigao do petog mjesta sa 20 sekundi zaostatka za pobjednikom, slovenskim kitesurferom Tonijem Vodišekom. Pomerac se na startu izborio za treće mjesto, no već nakon prvog kruga pao je na poziciju na kojoj je završio ovaj plov. U narednoj utrci dolazi do osmog mjesta s 39 sekundi zaostatka za pobjednikom Ricardom Pianosijem iz Italije.

U ukupnom poretku sada je na 13. mjestu, u konkurenciji 20 natjecatelja od kojih nakon planiranih 16 plovova samo polovica nastavlja natjecanje kroz polufinale. Nakon šest održanih utrka vodstvo je preuzeo Toni Vodišek, ispred Maximiliana Maedera i Talijana Pianosija.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa