komemoracija na kamenjaku

Neraskidiva veza Medulina i 119. brigade. Ovdje je bilo prvo postrojavanje

0
Vijenci su položeni na spomenik na Kamenjaku - medulinski načelnik Ivan Kirac
Vijenci su položeni na spomenik na Kamenjaku - medulinski načelnik Ivan Kirac

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, delegacija Općine Medulin, predstavnici Kluba 119. brigade Hrvatske vojske, lokalnog DVD-a te civilnog sektora, položili  su vijence i zapalili svijeće kraj spomenika navedenoj brigadi na Kamenjaku. Time je odana počast svim poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.

 

Umirovljeni brigadir Davor Gregorović naglasio je  neraskidivu vezu Općine Medulin i 119. brigade, s obzirom na to da je upravo na području Kažele bilo njeno prvo postrojavanje, i to u listopadu 1991. godine. Više od 60 mještana sudjelovalo je u najvažnijim operacijama, pa tako i u Oluji.

Redovima 119. brigade prošlo je 6.500 građana Istre, sedam pripadnika je poginulo, a 80 ih je ranjeno. Ova vojna jedinica na svom ratnom putu, kako je naglašeno, nije ostavila ni jednu mrlju.

Načelnik Općine Medulin Ivan Kirac  posebno se zahvalio braniteljima na svemu što su učinili da bi danas mogli živjeti u slobodnoj i suverenoj Hrvatskoj. Odlaska u oslobađajuću akciju Oluja prisjetili su se i predsjednik Općinskog vijeća Simeone Ukotić i umirovljeni natporučnik Davor Cukon.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa