OI PARIZ: HRVATSKA 'ZAPELA' U PRVOM KOLU

Puležan jednostavno nije mogao ništa protiv favorita iz Južne Koreje

0
Tomislav Pucar (foto: Igor Kralj / PIXSELL)
Tomislav Pucar (foto: Igor Kralj / PIXSELL)

Hrvatska stolnoteniska reprezentacija oprostila se od natjecanja na Olimpijskim igrama u Parizu već na svom prvom koraku. Bolja od njih bila je favorizirana Južna Koreja rezultatom 3:0. Prvi je bio susret parova u kojem su Andrej Gaćina i Filip Zeljko igrali protiv Cho Dae-seonga i Jang Woojina. Korejski par, koji je puno uigraniji, očekivano je slavio protiv hrvatskog dvojca s 3:0 u setovima (11:4, 11:7, 11:6).

U drugom meču pulski stolnotenisač Tomislav Pucar morao je priznati nadmoć Limu Jonghoonu koji ga je svladao rezultatom 3:0 u setovima. U prvom dijelu pulski je stolnotenisač jako puno griješio prejakim udarcima preko stola, omogućavajući protivniku da lako dolazi do poena. Jonghoon slavio je uvjerljivo s 11:2. U drugom setu nešto bolja predstava našeg stolnotenisača, koji je uspio doći do zaostatka 7:4 no tu je stao i Korejanac je imao set loptu na 10:5, da bi Pucar s dva dobra napada uspio samo odgoditi slavlje protivnika (11:7).

 

Treći set bio je najneizvjesniji u kojemu je Puljanin poveo 3:0, no nekoliko dobrih napada Jonghoona vratilo ga je u potpunosti u susret (4:4).  Korejski stolnotenisač počeo je igrati opreznije, ali i silovitije napadati teb došao do prednosti od 9:6. I kada se činilo da je susret gotov, Pucar na servis protivnika smanjuje na 10:9 i primorava Južnokoreanca na time-out. No, u posljednjem udarcu na svoj servis prilikom jednog ‘čistog’ napada loptica pogađa u rub reketa i odlazi van stola za novi bod Južne Koreje.

U posljednjem susretu Andrej Gaćina uspio je jedini uzeti set Jang Woojinu, no više od toga nije išlo i poražen je rezultatom 3:1 (11:6, 7:11, 11:6, 11:4).

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa