tri su na pulskom području

Četiri istarske plaže ušle su među najljepše u Hrvatskoj

0
Foto: Istarski.hr
Foto: Istarski.hr

Hrvatska je poznata po svojoj obali koja se proteže duž Jadranskog mora, nudeći nevjerojatne plaže koje privlače turiste iz cijelog svijeta. Istra, Dalmacija i Pelješac ističu se svojim jedinstvenim plažama koje nude nešto posebno za svakog posjetitelja, piše Net.hr.

Bez obzira jeste li ljubitelj opuštanja na pješčanoj plaži, istraživanja skrivenih uvala ili adrenalinskih sportova na vodi, ovi dijelovi Hrvatske imaju nešto za svakoga. Uživanje na ovim plažama omogućava istinsko iskustvo ljepote i čarolije hrvatske obale, dodaju sa Net.hr-a i potom navode najljepše plaže u Istri.

"Istarske plaže, kao što su Galebove stijene i rt Kamenjak, ističu se svojom divljom ljepotom i avanturističkim duhom. Najljepše plaže u Istri nude kristalno čisto more, strme stijene za skakanje i bogat podvodni svijet, što ih čini idealnim za ronjenje. Prirodni parkovi i očuvani okoliš pružaju posjetiteljima mogućnost uživanja u miru i prirodnim ljepotama, daleko od gužvi", navode s Neta i potom pojedinačno obrađuju najljepše plaže.

 

Zlatni rt, Rovinj

Smještena u prirodnom parku Zlatni rt, jedna od najljepših plaža u Istri je okružena gustom borovom šumom koja pruža prirodni hlad. Plaža se ističe kristalno čistim morem i prekrasnim pogledom na staru jezgru Rovinja. Posjetitelji mogu uživati u brojnim stazama za bicikliranje i planinarenje, kao i u jedrenju na dasci i ronjenju.

Rt Kamenjak, Premantura

Kamenjak je zaštićeni krajolik s divljim plažama koje su idealne za ljubitelje prirode. Sa svojih 30 km obale, nudi stjenovite i šljunčane plaže s kristalno čistim morem što ga čini jednom od najljepših plaža u Istri. U blizini se nalazi Dinosaur Park s fosilima dinosaura, što je idealno za obitelji s djecom.

Plaža Galebove stijene, Pula

Plaža Galebove stijene smještena je na jugozapadnoj obali Pule i poznata je po svojoj divljoj ljepoti i strmim stijenama koje pružaju spektakularan pogled na more. Ova plaža u Istri privlači ljubitelje adrenalina zbog mogućnosti skakanja s visokih stijena u bistro more.

Plaža Verudela, Pula

Plaža Verudela, smještena na istoimenom poluotoku u Puli, ističe se kristalno čistim morem i stjenovitim obalama s brojnim skrivenim uvalama. Popularna je među obiteljima zbog svojih lijepo uređenih prostora za sunčanje i pristupačnosti sadržajima poput barova i restorana. Okružena borovom šumom, Verudela nudi prirodni hlad i mogućnost uživanja u mirnom okruženju. Posebno je pogodna za ronioce zbog bogatog podvodnog svijeta koji skriva mnoge morske vrste.

Potom se navode najljepše plaže u Dalmaciji. To su Plaža Punta Rata, Brela, Plaža Nugal, Tučepi, Kraljičina Plaža, Nin, Plaža Zlatni Rat, Brač, Plaža Sakarun, Dugi Otok, Plaža Ručica, Pag, Plaža Lovrečina, Brač, Plaža Stiniva, Vis, Plaža Divna, Pelješac, Plaža Prapratno, Pelješac i Plaža Žuljana Vučine, Pelješac.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa