OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU

Bonaca zaustavila Pomerca u utrci prema polufinalu

0
Martin Dolenc (desno), foto: World Sailing / Sander van der Borch
Martin Dolenc (desno), foto: World Sailing / Sander van der Borch

Vjetar i drugoga dana natjecanja u kiteboardingu na Olimpijskim igrama zadaje probleme organizatorima i natjecateljima. Nakon što su jučer ipak uspjele biti održate sve tri predviđene utrke, ali uz trosatno kašnjenje, danas u olimpijci bili primorani povući se na obalu marine u Marseilleu, nakon samo jednog održanog plova.

 

U jedinom današnjem natjecateljskom nastupu slavio je talijanski kitesurfer Ricardo Pianossi, koji slovi za jednog od favorita natjecanja. Nakon lošeg prvog dana ova pobjeda omogućila mu je da uđe među deset najboljih (trenutno je osmoplasirani), koji nakon planiranih 16 utrka mogu računati na plasman u polufinale. Pianossi je vodio od samog početka i nije dozvolio nikakvo iznenađenje do samoga cilja. Hrvatski predstavnik u ovom natjecanju, Pomerac Martin Dolenc krenuo je sa starta s devete pozicije, da bi ulaskom u drugi krug pao na 13. mjesto, s kojega se nije uspio pomaknuti do kraja plova. Vjetar je bio jednostavno preslab da bi se razvile značajnije brzine i na taj način pokušao napraviti preokret.

Nakon pete utrke u vodstvu je Singapurac Maximilian Maeder, ispred slovenskog natjecatelja Tonija Vodišeka, dok Martin Dolenc i dalje drži 16. poziciju. Nedostatak vjetra nikako ne ide u prilog našem jedriličaru, jer postoji mogućnost održavanja manjeg broja plovova i smanjene šanse da u preostala dva dana dostigne mjesto koje osigurava nastup u polufinalnom takmičenju.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa