Mundial Beach Soccer

Istarski ‘kockasti’ brončani na talijanskom pijesku

0
Loren Ivanošić i Robert Lisjak (u pozadini), foto: Mundial beach soccer
Loren Ivanošić i Robert Lisjak (u pozadini), foto: Mundial beach soccer

Momčad Hrvatske zauzela je treće mjesto na jakom međunarodnom turniru u nogometu na pijesku ‘Mundial Beach Soccer’ koji je održan u Porto Sant’Elpidio nedaleko Ancone. Hrvatsku momčad činili su istarski igrači  koji nastupaju za lokalne nogometne klubove, a na turniru su nastupale i momčadi Njemačke, koja je pobijedila Luksemburg u finalnom ogledu, zatim Italije, Albanije i Gambije.

- Radi se privatnoj licenci natjecanja koja se održavaju u nekoliko zemalja, prvenstveno Italiji i Egiptu. Turniri su jako dobra ‘fora’ i velika prezentacija s obzirom da se radi o vrlo jakom neslužbenom svjetskom prvenstvu gdje nastupamo kao ‘Team Croatia’ što nije i službena nacionalna reprezentacija naše zemlje. No, na tom turniru nastupaju vrlo poznata imena, poput Angela Di Livija, nekadašnjeg nogometaša Juventusa ili Rolanda Bianchija koji je igrao i za Manchester City te mnogi ostali. Primjerice neki od članova luksemburškog teama su reprezentativci u velikom nogometu. Osim što su svih dana turnira bile pune tribine, natjecanje se prenosi i na Sky Sportu, kaže nam o nastupu vratar hrvatske selekcije Robert Lisjak, koji je proglašen najboljim golmanom turnira.

 

Istarski ‘kockasti’ su u polufinalu poraženi rezultatom 4:2, dok su u susretu za 3. mjesto bili uspješniji od domaćina Italije rezultatom 5:4. 

- Vodili smo 2:0 protiv njemačke ekipe i na kraju smo poraženi zbog kraće rotacije, što su naši protivnici uspjeli iskoristiti. Da smo bili kompletni vjerujem da bi se mogli ‘potući’ za prvo mjesto, kaže Lisjak.

Na talijanskom turniru za našu su momčad nastupili: Robert Lisjak, Andrea Bićak, Loren Ivanošić, Mauro Čude, Andrej Radulović, Ervin Radulović, David Luchesi i Adrian Beriša.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa