jedna stvar joj je jako zasmetala

'Zdravo, Španjolka ovdje. Provodim vikend u Puli i toliko sam zbunjena...'

0
Foto: Mirjana Vermezović Ivanović
Foto: Mirjana Vermezović Ivanović

Prije nekoliko dana na Redditu je osvanula objava zbunjene Španjolke koja je stigla na ljetovanje u Hrvatsku, točnije u Pulu.

Jedna stvar joj je naime toliko zasmetala da je odlučila napisati ovjavu o tome. Najzanimljivije od svega jest da je to što nju smeta, nama u Hrvatskoj sasvim normalno.

Naime, Španjolka je s društvom nekoliko puta naručila jela s maslinama i pritom nije bila zadovoljna količinom maslina koju je dobila na tim jelima.

"Zdravo, Španjolka ovdje. Provodim vikend u Puli i toliko sam zbunjena činjenicom da smo dva puta naručili jela s maslinama, a dobili smo samo po jednu maslinu na vrhu svakog jela. Prvo je jelo bila pizza, svi smo naručili različite i sve su imale samo jednu maslinu na vrhu. Onda je prijateljica naručila grčku salatu i dobila samo jednu maslinu kao ukras", piše ova Španjolka na Redditu.

 

"Je li ovo tipično za cijelu Hrvatsku ili samo za Istru? Kao Španjolku, ovo me malo zbunilo, jer ako naručite pizzu s maslinama u Španjolskoj, očekivali biste više od jedne masline na njoj", piše ona dalje i dodaje da je, unatoč svemu, pizza bila ukusna, no i dalje joj nije jasno zašto samo jedna maslina.

U komentare su joj se javili neki Hrvati i objasnili joj da su masline u nekim jelima u Hrvatskoj obično samo ukras, a ne sastojak, te da je to u Hrvatskoj sasvim normalna stvar.

"Cijeli sam život, na svakoj pizzi koju sam ikada naručio, dobivao samo jednu maslinu. To je tako u Hrvatskoj, a primijetio sam da je tako i u Italiji, domovini pizze", piše joj jedan Hrvat, a drugi joj također piše kako je to u Hrvatskoj uobičajeno, ali da uvijek može zamoliti konobara za dodatne masline.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa