UEFA KONFERENCIJSKA LIGA

Bivši Istrini igrači izbacili Puležana iz Europe

0
Frano Mlinar slavi zgoditak vrijedan prolaska (foto: HŠK Zrinjski)
Frano Mlinar slavi zgoditak vrijedan prolaska (foto: HŠK Zrinjski)

U kvalifikacijskom susretu dvaju hrvatskih susjeda, momčad bosanskohercegovačkog viceprvaka Zrinjskog iz Mostara svladala je u Ljubljani momčad Brava rezultatom 3:1 te tako prošla u sljedeću fazu natjecanja. 

U prvom planu ovog susreta bili su bivši Istrini nogometaši. Za momčad Zrinjskog igraju Mario Ćuže, Antionio Ivančić te od ovoga ljeta i Frano Mlinar. Na vratima Brava je također nekadašnji Istrin vratar Matija Orbanić. Nakon što su Slovenci iznenađujuće slavili prošloga tjedna u Mostaru u prvom susretu rezultatom 0:1, prvak Bosne i Hercegovine je na gostovanju u Ljubljani po kišovitom vremenu uspio preokrenuti ukupni rezultat i izboriti nastavak svog europskog puta pobjedom od 3:1.

 

Nakon što su u prvih pola sata svaki od sastava postigli po jedan zgoditak, Antonio Ivančić odličnim je udarcem iz slobodnog udarca zaprijetio vratima Slovenaca, no Orbanić je isto tako odlično intervenirao.  Dvije minute kasnije ponovno velika prilika za Zrinjski, no udarac Ćužea zaustavlja vratnica.

Presudan trenutak susreta bio je treći zgoditak ‘Plemića’ koji im je osigurao prolazak, a postigao ga je u 79. minuti Frano Mlinar fantastičnim pogotkom uz slobodnog udarca. Četiri minute kasnije glavom je pucao Ćuže, ali ponovno dobro brani pulski vratar na golu domaćih.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa