ISTRIJANI GOSTUJU U MAKSIMIRU

Blagojević: Nikada dosad nismo išli u Maksimir s takvom idejom igre

0
S konferencije za novinare Istre 1961 (foto: Milivoj Mijošek)
S konferencije za novinare Istre 1961 (foto: Milivoj Mijošek)

Nakon pet tjedana pripremnog perioda nogometaši Istre 1961 sutra otvaraju ovogodišnju sezonu u Hrvatskoj nogometnoj ligi gostovanjem u Maksimiru kod Dinama. Starteg Istrijana Paolo Tramezzani, za razliku od prošlih sezone, za svoje je protivnike u ovom periodu birao momčadi koje su kvalitativno na višoj razini od njegove momčadi, pripremavši svoje pulene za napore koji ih očekuju od prvoga kola.

- Zadovoljni smo odrađenim pripremama i sretni što krećemo s prvenstvom. Imamo veliku volju igrati i natjecati se, odradili smo odličnih pet tjedana priprema, dečki su kvalitetno trenirali i bili ustrajni i ozbiljni od prvog dana. Zadržali smo isti duh s kojim smo završili sezonu i vrlo sam zadovoljan s ovim što su mi igrači pokazali proteklih tjedana. Ako zadržimo dobar duh koji imamo, ako kvalitetno radimo i imamo dobru atmosferu, mislim da možemo igrati protiv bilo koga. Zadovoljan sam s pripremnim utakmicama koje smo odigrali protiv ozbiljnih ekipa, to su nam bili odlični testovi, rekao je o pripremnom periodu pulski trener Tramezzani.

No, od sutra kreću drugačiji izazovi i borba za bodove. Raspored je ‘zeleno-žutima’ namijenio u prvom kolu (petak s početkom u 21 sat) aktualnog državnog prvaka, momčad koju istarski prvoligaš nikada nije dobio na Maksimiru.

- Imamo veliki respekt prema Dinamu, najbolja su ekipa trenutno u ligi i mislim da je ovo najbolja utakmica s kojom možemo krenuti u sezonu. Nismo uplašeni, mislim da smo u odličnoj spremi i vrlo smo uzbuđeni, ovo je prilika da vidimo koja je razlika između nas i najbolje ekipe lige, dobar test, poručio je Tramezzani.

 

Na konferenciji za novinare uoči ove utakmice, uz trenera bio je i kapetan momčadi Slavko Blagojević kojem ću sutrašnji susret biti 189. u dresu Istre u najelitnijem nogometnom razredu. 

- Došlo je napokon prvo kolo, nakon napornih priprema koje smo odradili. Mogu reći da se svi veselimo utakmici sutra, posebno jer idemo odmah na Maksimir protiv Dinama, najbolje ekipe u Hrvatskoj. Mogu reći da smo spremni i da jedva čekamo da krene utakmica. Uvijek se za takve susrete kaže da u njima nemamo što izgubiti, stoga su prilika da vidimo gdje smo i što smo. Nikada do sada na gostovanje kod naše najbolje momčadi nismo išli sa idejom da ih visoko napadnemo, kako sada igramo i vidjet ćemo kako će to izgledati Imamo respekt prema njima ali sigurno se nećemo predati, idemo dati svoj maksimum. Trebamo biti hrabri i onda ćemo vidjeti hoće li to biti dovoljno da uzmemo bod ili tri, kaže kapetan Istrijana Slavko Blagojević.

U brojne komplimente koje je sipao na račun svog sadašnjeg trenera, Istrin kapetan je istaknuo kako su mu to bile jedne od najtežih priprema, a u svojoj karijeri ih je prošao poprilično.

- Trener i ja smo sličnog karaktera te vjerujem da je to razlog što unatoč visokim godinama još uvijek imam njegovo povjerenje. S mladim igračima koju su nam se priključili, vjerujem da ćemo fizički biti na jednom zavidnom nivou. Na nama je da nastavimo putem kojim smo išli prošle sezone, ja sam stvarno optimističan i mislim da će Istra ove sezone izgledati jako dobro, zaključuje Blagojević.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa