VELIKI USPJEH

Večer posvećena Pucciniju oduševila u Opatiji

0

Ovog utorka (30.7.) Ljetna pozornica bila je pretijesna za sve one koji su htjeli uživati u večeri klasične glazbe Classical Night, s posebnom posvetom Giacomu Pucciniju, u organizaciji Festivala Opatija.

Bio je to trenutak kada se Opatija prisjetila ovog velikana, punim imenom Giacomo Antonio Domenico Michele Secondo Maria Puccini,  jednog od najvažnijih svjetskih skladatelja i tako se pridružila svjetskom obilježavanju 100. godišnjice smrti.

 

Opatija je iz još jednog razloga koncert posvetila Pucciniju. Naime, tijekom programa Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija,  s publikom je podijelio zanimljivosti o Puccinijevim dolascima u Opatiju i posebnim vezama ovog skladatelja s prostorom na kojem se sinoćnji koncert održavao. Izvrstan nastup talijanskih Virtuoza iz Aquileje, portugalske sopranistice Silvije Sequeire i južnokorejskog tenora Jihoona Parka ispunio je prostor bezvremenskom glazbom i publiku odveo na magično putovanje u prošlost. Vođeni talijanskim dirigentom Alfredom Barchijem, uz sudjelovanje Bettine Carniato, vrsni glazbenici dali su presjek najznačajnijih Puccinijevih djela, a do posljednjeg mjesta ispunjeno gledalište ih je u više navrata nagrađivalo ovacijama. Bila je to zaista večer koju će prisutni dugo pamtiti po izvrsnoj sinergiji glazbenika i publike u romantičnoj atmosferi opatijske Ljetne pozornice.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa