U Vodnjanu uvijek zanimljivo

Gradski službenici optužili vijećnika zbog ‘malicionoznih komentara’, on im odgovorio

0

Vodnjanski gradski vijećnik Denis Sgagliardi obratio se medijima povodom pisma (na dnu članka) koje su službenici i namještenici Grada Vodnjana podijelili gradonačelniku Ediju Pastrovicchiju i gradskim vijećnicima na sjednice Gradskog vijeća Vodnjana, održanoj 30. srpnja.

Sgagliardi smatra da je neprikladno i suprotno svim moralnim i normativnim načelima dopustiti jednoj osobi da, bez prethodnog konzultiranja vijećnika, predstavlja sve zaposlenike svojim govorom na sjednici Gradskog vijeća.

“Očigledno, novoizabrani predsjednik Gradskog vijeća Vodnjana odlučio je omogućiti to, ili mu je savjetovano da tako postupi”, rekao je Sgagliardi, te nastavio:

“U navedenom pismu, koje prilažem, optužen sam za namjerno iznošenje štetnih, malicioznih i tendencioznih komentara u različitim prigodama, kako tijekom sjednica Gradskog vijeća, tako i na društvenim mrežama i putem medija, na štetu svih zaposlenika Grada Vodnjana-Dignano. Također, optužuje me se za javno izlaganje tih službenika i namještenika uznemiravanju i povredi ugleda i časti, te za diskriminaciju zbog njihovog zaposlenja za vrijeme mandata gradonačelnika Edija Pastrovicchia. Nadalje, optužuju me da ih neargumentirano optužujem za nerad, nestručnost, neučinkovitost, bahatost, nedostupnost i spletkarenje. Na istoj sjednici mi je zaprijećeno da će, ako još jednom spomenem ‘gradska uprava’ na bilo kojem kanalu komunikacije, biti pokrenuta tužba protiv mene.

Smatram da je ovaj neuspjeli pokušaj diskreditacije, omalovažavanja i ušutkavanja, kao i nedemokratski pokušaj suzbijanja vijećnika legitimno izabranog na lokalnim izborima u svibnju 2021. godine, orkestriran od strane gradonačelnika Edija Pastrovicchia i njegovih najbližih suradnika. Njima poručujem da neće uspjeti u svojoj namjeri da me maknu iz Gradskog vijeća i ušutkaju. Također smatram da bi im eventualna tužba koristila jer bi me na taj način onemogućili da se kandidiram na predstojećim lokalnim izborima 2025. godine.

 

Demokratski izabranom vijećniku ne može prijetiti tužbom zaposlenik gradske uprave. Vijećnici su glas naroda i građana koji su ih izabrali, a poslanik ne donosi kaznu. Stoga, ova peticija ne bi trebala nositi moje ime, već imena preko tisuću građana koji su me izabrali. Smatram da su sve ove optužbe velika laž, jer sam uvijek kada sam govorio, donosio konkretne primjere i dokaze. Znam da sam mnogima trn u oku, ali taj trn neće nestati dok ne budu obavljali svoje zadatke kako treba, od planiranja do realizacije, dok se u gradskoj upravi ne budu zapošljavali dogovorom i dok se ne raspisuju natječaji za radna mjesta. Kada se ostvare proračuni i projekti predviđeni u proračunu.

Smatram da gradska uprava nije učinkovita iz više razloga - veliki broj neriješenih i nearhiviranih predmeta;

- neriješeni neupravni predmeti - 31.645 na dan 31.8.2023. (pretpostavlja se da se broj povećao u 2023. i 2024. godini); neriješeni upravni predmeti: 14.404 na dan 31.8.2023. (pretpostavlja se da se broj povećao u 2023. i 2024. godini)

- U 2023. godini nije ostvareno cca 50% planiranih prihoda od upravnih pristojbi i komunalne naknade

- Svakodnevne žalbe naših građana jer im nitko ne odgovara na mailove i ne uspijevaju riješiti svoje predmete u zakonskim rokovima

- Građani se često susreću s nepristojnim ponašanjem određenih djelatnika

- Ponašanje nekih djelatnika na sjednicama Gradskog vijeća je neprihvatljivo (primjerice, jednom prilikom jedna voditeljica je prišla govornici bez dopuštenja i drsko mi se obratila; na jučerašnjoj sjednici pročelnica je stalno prekidala i prigovarala dok je prolazila kraj mene)

- Mnogi zaposlenici gradske uprave provode pauze za kavu u kafićima u Vodnjanu, a potom jedu u svojim uredima, što je poznato svima koji se kreću po trgu

- Samo ovo pismo je dokaz kako se koriste ljudski resursi u našoj gradskoj upravi.

Na kraju, želim izjaviti da ću se ispričati svakom od tih službenika i namještenika koji smatraju da sam svojim djelovanjem na bilo koji način naštetio njihovom ugledu ili ometao njihov rad. Pozivam ih da mi osobno napišu na koji sam ih način uvrijedio ili omalovažavao.

Žalosno je da su građani ovog grada na posljednjim lokalnim izborima glasali za promjene, ali nisu doživjeli željeni napredak, već su doživjeli suprotno. Ispričavam se javnosti za neprimjereni jezik koji sam koristio na sjednici kada me gradonačelnik optužio da ne poznajem zakone i procedure te da sam ja željan krvi. Te izjave odražavaju moje mišljenje o gradonačelniku i nemam namjeru ispričavati se njemu”, poručio je nezavisni vijećnik Denis Sgagliardi.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa