Elena Puh Belci:

'Grad Pula nakon dugo godina ima 71 neupisano dijete u vrtiće'

0
Elena Puh Belci
Elena Puh Belci

„Gradonačelnik Zoričić kaže da je predškolski odgoj u Puli sada napokon odličan, a ja tvrdim da je ova gradska uprava vratila roditelje predškolske djece u Puli unatrag 20 godina!“, napisala je gradska vijećnica IDS-a Elena Puh Belci na svom FB profilu, te u nastavku objave pojasnila:

„Grad Pula prvi put nije javno objavio rezultate upisa u vrtić iz jednog jedinog razloga - jer ima 71 dijete na listi čekanja. 25 djeteta za jaslice i 46 djeteta za vrtić. Sve redom zaposlenih roditelja s prebivalištem u Puli (izvor: nadležni odjel Grada Pula).

Gradonačelnik Zoričić se nije odlučio na javnu objavu informacije već na izbjegavanje činjenice i stavljanja problema da ima 71 obitelj na listi čekanja 'pod tepih'.

 

On je PR-ovski preskočio tu činjenicu i najavio (a najave su mu očito najdraži alat u ovom mandatu) otvaranje novih skupina u napuštenim prostorima koje najavljuje otvoriti za 71 dijete nakon što u samo mjesec dana pronađe prostor, adaptira za novu namjenu, opremi prostorije, zaposli odgojitelje i ostalo osoblje, izmjeni akte ustanova, provede sve javne nabave i sve to u skladu s Državnim pedagoškim standardom, zakonima, pravilnicima… itd.

Ova se Gradska vlast odlučila za 'tihu' komunikaciju loše vijesti na način da su se pojedinačno zvali roditelji sa liste neupisanih kako bi ih se obavijestilo da od 1. rujna nemaju mjesto u vrtićima i obećalo smještaj u novim skupinama.

Roditelji su naravno ostali iznenađeni obzirom da praksa nije nikad bila takva da se ovako važne vijesti kao što su liste čekanja u Puli javljaju pojedinačno, telefonski, a ne objave javno.

Gradonačelniku Zoričiću uspjelo je ono što drugima nije, u Puli je i bez baby booma zbog lošeg upravljanja stvorio liste čekanja za upis u vrtić.

Podsjetimo također i to da je izborno obećanje Nezavisne liste Filipa Zoričića bilo: '50 posto manje cijene vrtića! U posljednjoj pedagoškoj godini svog mandata Filip Zoričić ne samo da nije ispunio obećanje već je stvorio liste čekanja na koje je Pula odavno zaboravila“, napisala je Elena Puh Belci.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa