u dreku do grla

Pas napravio prekršaj, nagrabusio gazda

0
Foto: Milivoj Mijošek
Foto: Milivoj Mijošek

Nema toliko revnih komunalnih redara koji bi popratili situaciju na terenu kao što to mogu revni građani. U ovom slučaju radi se o Puljanki koja je u Gortanovoj uvali opomenula građanina jer je prekršio Odluku o komunalnom redu. 

 

Ustvari, prekršio ju je njegov pas, a gazda nagrabusio. On je, kao i svaki dan, šetao svoju pudlicu omiljenom dionicom uz more kad se, kao grom iz vedra neba, iza njegovih leđa prolomio krik: "A sada to odmah pokupite!"

Čovjek se nije ni snašao, pokušavajući doznati iz kog smjera naredba dolazi, kadli je iz obližnjeg kafića poput furije doletjela bijesna građanka i nogom pokazala iz kog smjera dolazi problem. Psa je, naime, stislo, pa se olakšao na Lungomaru kao što to čine turisti po rimskim spomenicima, a gazda je zaboravio ili previdio pokupiti kakicu. Ili se pravio da je ne vidi, zbog čega je ubrzo požalio. Nije bilo druge nego brzinski izvući vrećicu iz džepa i pokupiti stvar s poda dok ne nastupi veća šteta. Ne zbog breka, nego dreka u kojem se, ni kriv al' mrvu dužan, našao do grla.  

Autor

Mirjana Vermezović Ivanović

Mirjana Vermezović Ivanović

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa